Teknoloji

LG G5’i zenginleştiren “arkadaşlarıyla” tanışın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g5-on-inceleme-29

LG G5 ile birlikte çeşitli aksesuarların da tanıtımı gerçekleştirildi. Bunlar LG G5’in “arkadaşları” olarak anılıyor ve telefon ile sunulan deneyimi belirli alanlarda daha da artırmayı planlıyor.

Bu arkadaşlar LG G5’in genişleme yuvasına veya USB-C portuna bağlanarak kullanılıyor. Örneğin kamera modülü sayesinde fotoğraf veya video çekerken daha fazla kontrole erişebilir veya ses modülü sayesinde müzik deneyimini daha da yukarı çıkarabilirsiniz. Bu aksesuarlara biraz daha yakından bakalım:

LG CAM Plus

LG CAM Plus temelde bir kamera kabzası ve telefonun altına, genişleme yuvasına yerleştiriliyor. Kendi pili sayesinde 4000 mAh’lik ek kapasite, dolayısıyla daha fazla süre boyunca fotoğraf ve video çekme imkanı sunuyor. Kabza vazifesi gören ve rahat tutuş sağlayan bu modülde otomatik odak tuşu, yarım basarak odaklamalı deklanşör ve analog zum kontrolleri de mevcut. LG CAM Plus ile LG G5’i bir basçek fotoğraf makinesine dönüştürmek mümkün olacak.

LG HiFi Plus with Bang & Olufsen PLAY

lg-g5-on-inceleme-30

 

LG HiFi Plus müzik deneyimini artırıyor. LG G5’in kutusundan çıkan kulaklıkların iyi bir ses verdiği söyleniyor, ancak HiFi Plus sayesinde DAC güçlendirici ile 32 bit ses kaynak desteği ve doğal DSD çalma imkanından yararlanmak mümkün olacak. Bu aksesuar teknik olarak Mac, Anroid ve Windows cihazlarıyla çalışabilir ve tüm müzik kaynaklarını daha da güçlendirebilir. Ayrıca Spotify gibi müzik dinleme servislerini de destekliyor. LG HiFi Plus G5’in altındaki pil modülüne kolaylıkla takılabiliyor.

LG 360 VR

lg-g5-on-inceleme-36

LG 360 VR, G5’in USB-C portunu kullanarak akıllı telefona bağlanıyor. LG, bu başlığın kolaylıkla taşınabildiğini ve çok teknik görünmediğini söylüyor. İçinde iki adet 1.88 inç, 960 x 720 piksel ekran bulunuyor. YouTube 360 ve Google Cardboard uygulamalarını destekliyor, diğer oyunlar ve uygulamalarla da kullanılabilecek.

LG 360 kamera

lg-g5-on-inceleme-34

LG 360 kamera LG’nin yeni taşınabilir 360 kamerası. LG 360 VR ve diğer VR başlıkları için hızlıca 360 derece içerik hazırlamayı sağlıyor. Kompakt tasarımı, 13 megapiksel geniş açılı çift kamerası ile toplam 16 megapikel çözünürlüklü 360 derece görüntü elde etmek mümkün oluyor. 2K video desteğiyle YouTube 360 için de içerikler üretmek mümkün. Bu arada Street View için de görüntüler üretebilirsiniz. microSD kart yuvası, Wi-Fi Direct ile akıllı telefona bağlantı, üç mikrofon gibi özellikleri de var.

LG Rolling Bot

LG Rolling Bot biraz BB-8 elektronik oyuncağına benziyor. Evi izlemek için video kameraları, TV kontrolleri, lazer ışık kaynağı, mikrofonları, hoparlörleri var. Wi-Fi üzerinden de kontrol edilebiliyor. LG Rolling Bot ilginç ve eğlenceli bir oyuncak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G5 Ön İnceleme

İLGİLİ HABERLER