Manşetler

LG akıllı telefon stratejisinde değişikliğe gitmeyi planlıyor

lg akilli telefonLG’nin yeni amiral gemisi telefonu G7’yi MWC 2018’de tanıtması, daha sonra da mart ayı içinde satışa sunması bekleniyor. Ancak şirket bir yandan da bir yaklaşım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. LG akıllı telefon çıkarma stratejisini yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor.

The Korea Herald’da yer alan habere göre, söz konusu strateji değişikliği öncelikli olarak LG’nin amiral gemisi telefonlarını etkileyecek. CES 2018’de LG G7 ile ilgili soruları yanıtlayan LG Electronics Başkan Yardımcısı Cho Sung-jin, izleyecekleri yeni strateji hakkında da ipuçları verdi.

Cho, şu ifadeleri kullandı: “Bundan böyle ihtiyaç duyduğumuzda yeni akıllı telefon çıkaracağız. Sadece rakiplerimiz çıkardığı için yeni bir telefon tanıtmayacağız. Mevcut modelleri de daha uzun süre kullanmayı planlıyoruz. Bunu yaparken, hem G hem de V serisinde mevcut telefonların farklı versiyonlarını çıkarma yolunu izleyebiliriz.”

LG akıllı telefon kaynaklı maddi kayıplarını bu değişimle önleyebilir

LG akıllı telefon pazarındaki strateji değişikliğini anlatırken “stratejik bir karar” tanımlamasını kullanıyor. Ancak bu kararda ekonomik gerekçeler de rol oynamış gibi görünüyor. Şirketin mobil birimi üst üste 10 çeyrekte zarar açıklamıştı. Cho ise finansal sıkıntılar yerine başka problemleri ön plana çıkarmayı tercih etti. Lityum materyallerin tedariğinden doğan endişeleri dile getiren LG yöneticisi, iyi bir platformu korumanın da önemli olduğuna dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER