Teknoloji

Lenovo RIM’in akıllı telefon faaliyetlerinin talibi olabilir

Gelecek hafta BlackBerry 10 platformunun lansmanını gerçekleştirecek olan Research In Motion daha ilerisi için değerlendirmeler yapmayı sürdürüyor. Şirketin CEO’su Thorsten Heins’ın çeşitli demeçlerinde ve röportajlarında belirttiği gibi BlackBerry 10 yazılımını başka üreticilere lisanslamak veya donanım iş kolunu satmak da masadaki seçenekler arasında yer alıyor.

lenovo-rim-logo-250113

Görünüşe göre, RIM’in işleri diğer şirketlerin de ilgisini çekiyor. Lenovo mobil işlerini genişletmek için her türlü fırsatı değerlendirebileceğini dile getirdi. Bu fırsatların arasında RIM ile gerçekleşmesi muhtemel bir anlaşma da yer alıyor. Lenovo’nun mali işler üst yöneticisi Wong Wai Ming Bloomberg’e verdiği röportajda RIM ve diğerleri gibi birçok fırsatı takip ettiklerini dile getirdi. Kendilerine ve yatırımcılarına yarar sağlayacak doğru fırsatın karşılarına çıkması durumunda herhangi bir tereddüt yaşamyacaklarını da vurguladı.

Thorsten Heins tepe yöneticiliği koltuğunu geçen yıl bu zamanlar Mike Lazaridis ve Jim Balsillie’den aldığından beri yukarıda belirttiğimiz seçenekler daha ciddi bir şekilde değerlendiriliyor. Çin cep telefonu pazarının önemli oyuncularından biri olan Lenovo da, küresel pazarda dizüstü bilgisayarlarla elde ettiği başarıyı akıllı telefon pazarında da elde etmek, markasını Çin dışındaki noktalara da yaymak istiyor. Lenovo’nun RIM’in yazılım işine mi, yoksa donanım işine mi daha büyük hevesle baktığı bilinmiyor, ancak iki şirketin arasında bir anlaşmanın olması durumunda ortaya ilginç işlerin çıkacağını söyleyebiliriz.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER