Microsoft, beklendiği üzere Windows 8 Tüketici Ön İzleme sürümünü, diğer bir deyişle beta sürümünü yayınladı. Yılın ikinci yarısında yayınlanması beklenen bu yepyeni işletim sisteminin 32-bit ve 64-bit versiyonları İngilizce, basitleştirilmiş
HP'nin ilk çeyrek mali raporunu açıkladığı toplantıda gazetecilere konuşan CEO Meg Whitman, Windows 8 yüklü x86'ların Noel tatilinde piyasada olacağını belirterek, dünyanın en büyük bilgisayar üreticisinin yıl sonunda yeni işletim
Microsoft, Windows 8'de ana dil desteğini daha da geniş tutacak. Windows'un mevcut versiyonlarında yer almayan çeşitli diller bir sonraki büyük sürümde yerini almış olacak. Buna ek olarak Microsoft dil seçenekleri
Microsoft, aralarında Windows 7, Vista ve XP'nin bulunduğu işletim sistemleri için sağladığı destek politikasında modernizasyon ve basitleştirme adına bazı değişikliklere gitti. Daha öncesinde Microsoft kişisel kullanıcılara işletim sisteminin piyasaya sürülmesinden
Microsoft, Windows 8 işletim sisteminin yeni logosunu görücüye çıkardı. Yeni Windows logosu Microsoft'un bu işletim sisteminde önemli bir yer tutan Metro tarzını yansıtıyor. Daha önceki Windows sürümlerinin sahip olduğu logolarda
Microsoft, Windows Store sertifikasyon süreciyle ilgili bazı ek detaylar açıkladı. En büyük değişiklik olarak yazılım geliştiricilerinin Windows 8 uygulamaları için eşsiz bir isim seçmesi olacak. Böylelikle diğerlerinin aynı ismi kullanarak
Mozilla, Windows 8 için Metro tarzı bir Firefox versiyonu geliştirecek. Buna yönelik planlarını açıklayan şirketin uygulaması açık kaynak kodlu Gecko düzenleme motorunu kullanacak ve Microsoft'un yeni Windows 8 Metro tarzı
Teknoblog Podcast bir haftalık aranın ardından yine karşınızda. 10 Şubat 2012 tarihinde kayda aldığımız yeni programda ana gündem maddesini BlackBerry DevCon Europe etkinliği oluşturuyor. 7-8 Şubat 2012 tarihlerinde Amsterdam'da düzenlenen
Microsoft, ARM tabanlı PC'lerde çalışacak Windows için çalışmaların sürdüğünü açıkladı, ancak PC üreticileri bu yeni Windows versiyonunu x86 yongasetlerine özel versiyonla aynı zamanda edinme ve ARM tabanlı ürünlerinde sunma fırsatı
Microsoft'un en yeni işletim sistemi olan Windows 8'in tüketici versiyonu bu ay içinde Barcelona'da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıkacak. Bu ön gösterimin kısa zamanda piyasaya çıkması beklenen üründe