Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için yapay zekâ destekli yeni özellikleri dağıtmaya başladı. Yayınlanan araçlar arasında tüm ekran içeriğini tarayıp analiz edebilen Copilot Vision dikkat çeken ilk yeniliklerden biri. Yeni özellikler
Windows 11, piyasaya sürüldüğü Ekim 2021’den bu yana performansıyla ilgili çok sayıda eleştirinin hedefi oldu. Özellikle bazı donanımlarda yaşanan yavaşlık ve takılmalar, kullanıcı deneyimini olumsuz etkiledi. Microsoft, bu eleştirileri karşılıksız
Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için yeni bir uyarlanabilir enerji tasarrufu özelliğini temmuz ayında test etmeye başladı. Özellik, hem Release Preview Channel hem de daha deneysel Canary Channel sürümlerinde kullanılabiliyor
Microsoft, Windows 11 kullanıcı arayüzünde yaptığı son değişiklikle, uzun yıllardır sistem hatalarının sembolü olan “Mavi Ekran” (Blue Screen of Death - BSOD) tasarımını siyah bir versiyonla değiştiriyor. Bu değişiklik, Windows
Apple, uzun zamandır sadece Chrome ve Edge kullanıcılarına sunduğu iCloud Parolaları desteğini nihayet Firefox’a da entegre etti. Şirketin Windows için geliştirdiği iCloud uygulamasına eklenen bu yeni destek sayesinde, Mozilla Firefox
Microsoft’un 2021 yılında sunduğu Windows 11, masaüstü işletim sistemleri pazarında uzun zamandır beklenen dönüşümü gerçekleştirdi. StatCounter tarafından yayımlanan son rapora göre, Windows 11 artık en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi
Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıllık simgesi olan Mavi Ekran, artık tarih oluyor. Microsoft, Windows 11 ile birlikte bu klasik çökme ekranını tamamen yenileme kararı aldı. Bu değişiklikle birlikte “Blue
Microsoft’un yüz tanıma tabanlı oturum açma sistemi Windows Hello, artık karanlık bir ortamda çalışmıyor. Bu durum ilk bakışta teknik bir sorun gibi görünse de, Microsoft’un sessizce yaptığı bir değişikliğin sonucu.
Microsoft, Windows 11’in geliştirme sürecine yönelik hazırladığı son Dev Channel yapılarından birinde beklenmedik bir ses değişikliği ile gündeme geldi. 26200.5651 numaralı önizleme sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar, bilgisayarlarını başlattıklarında alışıldık sesin
Microsoft, Windows 11 kullanıcılarına yönelik uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni Başlat menüsünü nihayet test sürecine aldı. Geliştirici Kanalı üzerinden sunulan güncelleme ile birlikte daha geniş ve kaydırılabilir bir arayüz resmen