Teknoloji

Kodak projeksiyon patentlerini IMAX’e lisansladı

Kodak projeksiyon patentlerini IMAX’e lisansladı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Kodak projeksiyon patentlerini IMAX’e lisansladıEastman Kodak’ın dijital fotoğrafçılık alanına geçişi rakipleri kadar kolay olmadı, bunda yüz yılın üzerinde köklü bir geçmişe sahip olmanın da rolü olabilir. Ancak bu köklü geçmişin büyük bir patent portföyüne sahip olmak gibi bir avantajı da bulunuyor. Bu sayede Kodak piyasada sözü geçen bir şirket olmayı sürdürebiliyor. Şirket son olarak da IMAX ile bir lisans anlaşması yaptı ve elinde bulunan lazer projeksiyon patentlerini bu şirkete lisansladı. Böylelikle IMAX dijital filmleri devasa ekranlara daha etkin biçimde yansıtmanın yollarını elde etmiş oldu.

Kodak bu lisans anlaşmasıyla birlikte 10 milyon dolar civarında nakit parayı kasasına koydu. Ayrıca önümüzdeki en az on yıllık bir süre boyunca IMAX’ten miktarı açıklanmayan tutarda telif ücreti de alacak. Bu, piyasadaki hisselerinin değeri geçen yıl dörtte üç oranında azalan bir şirket için önemli bir para kaynağı demek. Zaten haberin çıkışının ardından Kodak’ın hisse senetlerinde yüzde 5’lik bir artış gözlenmiş. Bu lisans anlaşması şirketin kötü durumdan kurtulmak için hazırladığı 250-300 milyon dolarlık planının bir parçasını oluşturuyor.

IMAX ise bu lisans anlaşması sonucunda ulaşım elde ettiği yeni patentlerle sinemalardaki eski dijital ve analog projektörlerini yeni teknolojilileriyle değiştirme fırsatı bulacak. IMAX’in özel ekipmanları aşırı pahalı, bu nedenle bir kere montajı yapıldıktan sonra ömrünün sonuna kadar sinemalarda çalışması planlanıyor. Yüksek kaliteli dijital projeksiyon cihazlarının yanı sıra IMAX filmleri de bu patent anlaşmasınıdan yararlanacak. Bu da IMAX teknolojili filmlerin rakip teknolojiyle çekilen filmlere göre daha parlak ve canlı görünmesini sağlayacak. Yeni projeksiyon sisteminin daha iyi bir fiyat-performans oranına sahip olması bekleniyor.

1892 yılında kurulan ve 120 yılı geride bırakmaya hazırlanan Kodak’ın önümüzdeki dönemdeki durumunu merakla ve ilgiyle takip edeceğiz.

İlgili – Kodak

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl