Teknoloji

Kodak markalı ilk Android telefon IM5 fotoğraf düzenleme ve bastırmaya odaklanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Announcing the KODAK IM5 Smartphone: Simplifying the Smartphone Experience

Kodak markası da sonunda akıllı telefon dünyasına giriş yaptı. CES’te duyurusu yapılan yeni Kodak akıllı telefonu Android ile çalışıyor.

Kodak IM5 adını taşıyan bu Android telefonunun içinde orta segment telefonlarda rastladığımız bileşenlere rastlıyoruz. Arka kamerası sahip olduğu eşsiz görüntü yönetim yazılımıyla segmentteki diğer ürünlerden farklı bir deneyim sunmayı vadediyor.

Kodak IM5’te 5 inç, 720p ekran yer alıyor. Buna ek olarak 13 megapiksel, LED flaşlı arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği de mevcut.

1.7 GHz sekiz çekirdekli işlemci barındıran telefonun işlemcisiyle ilgili fazla bir detay yok. Ancak saat frekansı nedeniyle MediaTek işlemcinin ve büyük ihtimalle de MT6592’nin yer aldığı düşünülüyor. Kodak IM5’te Android 4.4 KitKat çalışıyor, ancak Android 5.0 Lollipop güncellemesi de gelecek. Ne var ki, henüz bunun için net bir zaman verilmedi.

Kodak IM5’te yer alan kamera odaklı bir uygulama sayesinde fotoğrafları hızlı şekilde düzenlemek, onları sosyal ağlarda paylaşmak veya doğrudan bastırmak mümkün olacak. Bu akıllı telefonun evlerdeki fotoğraf yazıcılarıyla kolaylıkla bağlanması da özellikler arasında yer alıyor.

IM5’in mart ayı sonunda Avrupa’da satışa sunulması ve daha sonra dünya çapında daha fazla pazarda piyasaya çıkması bekleniyor. Ürünün Avrupa satış fiyatı 229 avro olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER