Eğlence

Jimmy Iovine Apple Music’teki görevini önümüzdeki ağustos ayında bırakabilir

jimmy iovine apple musicJimmy Iovine Apple Music faaliyete geçtiğinden bu yana servisin tepe yöneticisi olarak görev yapıyor. Ancak bu durum, önümüzdeki ağustos ayında değişebilir. Billboard’da yayınlanan habere göre, Iovine ağustos ayı itibarıyla görevini bırakmaya hazırlanıyor.

Ağustos, Jimmy Iovine’in sahibi olduğu Apple hisselerinin hak ediş süresinin tamamlanacağı tarih olması nedeniyle de dikkat çekiyor. Iovine, Dr. Dre ile birlikte kurduğu Beats’i 2014’te 3 milyar dolar karşılığında Apple’a satmıştı. Apple’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

Apple Music, Iovine’in yönetiminde 30 milyon aboneye ulaştı. Bu rakam etkileyici olsa da, Spotify’ın yeni açıkladığı 70 milyon ücretli abone sayısının yanında biraz sönük kalıyor. Yine de, Apple’ın bu kadar kısa süre içinde bu denli büyük bir çevrimiçi müzik servisi kurmasının çok kolay bir iş olmadığını akıldan çıkarmamak gerekiyor. Spotify’ın büyüme hızıyla yarışabilmesi de, Apple’ın performansına biraz daha değer katıyor.

Jimmy Iovine Apple Music ile teknoloji dünyasının saygısını kazandı

Jimmy Iovine Apple Music ile sergilediği performansla müzik dünyasının ardından teknoloji dünyasının da saygısını kazanmıştı. Iovine’in olası bir ayrılık durumunda neler yapacağı henüz bilinmiyor. Ancak elindeki Apple hisselerinin getireceği paranın tecrübeli yöneticiye hem teknoloji hem de müzik endüstrisinde önemli yatırımlar yapma fırsatı vereceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER