Teknoloji

iPhone 8 bu sefer bir kılıf içinde görüldü

Bu yılın iPhone dedikodularının birbiriyle çelişmesi, karşımıza neyin çıkacağına dair heyecanı biraz daha körüklüyordu. Ne var ki, son zamanlarda artan sızıntılar ve bunların aynı yönü işaret etmesi, heyecanı yine azaltmaya başladı. Son fotoğraf iPhone 8 olduğu iddia edilen cihaza detaylı bir bakış atmamızı sağlıyor.

Ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass tarafından paylaşılan fotoğrafta, beklenen iPhone 8’in ekranın büyük bölümünü kapladığı ön yüzü gösteriliyor. Üst tarafta gördüğümüz ve giderek aşina olduğumuz bölümde hoparlör, ön kamera ve sensörler yer alırken, geri kalan kısmı ekran tamamen dolduruyor.

Telefon bir kılıfın içine yerleştirilmiş görünüyor. Bu büyük ve hantal görünümlü kılıfın Urban Armor Gear tarafından üretildiği belirtiliyor. Aynı şirketin iPhone 7 cihazları için de kılıfları bulunuyor. Ekranın üstünde yer alan mart ayındaki tarih, bunun daha önceden oluşturulmuş bir taslak olduğunu gösteriyor. Yani Apple’ın en son veya final tasarımını yansıtmayabilir. Halbuki, Apple’dan aldığı havadislerle ün yapan Bloomberg yazarı Mark Gurman bu görüntüyle ilgili olarak, yakında çıkacak iPhone’a tepeden güzel bir bakış yorumunu yapıyor. Yani, doğru olma ihtimali epey yüksek.

iPhone dedikoduları şimdilerde, LG G6 ve Samsung Galaxy S8’te olduğu gibi dar ekran çerçevesi etrafında yoğunlaşıyor. Google Pixel sızıntıları ise gelecek nesil Google telefonunun ekranın üstünde ve altında hatırı sayılır miktarda çerçeve barındıracağını gösteriyor. Görünüşe göre, sonbaharda Apple ve Google arasında ekran çerçeveleri tarafında da yeni bir ikilem doğacak.

İLGİLİ HABERLER