Teknoloji

Intel yapay zeka şirketi Nervana’yı satın aldı

intel 7nm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

intel yapay zekaIntel yapay zeka alanındaki en büyük oyuncu değil. Ancak bu durum yakında değişebilir. Teknoloji sektörünün devlerinden biri olan Intel, işlemci tabanlı derin öğrenme üzerinde uzmanlaşan Nervana isimli şirketi satın aldı. Şirketin geliştirdiği “Nervana Engine” isimli yapay zeka ivmelendirme donanımı 2017’nin başlarında faaliyete geçecek. Böylelikle derin öğrenmeyi işlemci üzerinden bir hizmet olarak sunmak kolaylaşacak.

Intel ekibi Nervana eksenindeki planları konusunda oldukça istekli gözüküyor. Şirket, Nervana’nın uzmanlığından faydalanarak Xeon ve Xeon Phi işlemcilerinin yapay zeka performanslarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Intel yapay zeka alanında Nvidia’ya karşı avantaj kazanabilir

Intel Nervana’yı satın alarak kendisine Nvidia ile olan rekabetinde avantaj getirecek bir koz da elde etmiş olabilir. Nvidia da son zamanlarda yapay zeka ekseninde önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Şirketin çalışmalarının kapsama alanı sürücüsüz otomobillerden yüksek performanslı grafik işlemcilerine kadar uzanıyor. Intel’in de aynı kapasiteyi ürünlerine taşıması durumunda Nvidia’nın yaptıklarının karşılığını alması zorlaşabilir gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER