Manşetler

Huawei Watch 2 MWC 2017’de resmen gözler önüne çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android Wear 2.0, geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Google’ın akıllı saat platformunun yeni sürümü beraberinde LG Watch Style ve Watch Sport adını taşıyan iki akıllı saati de getirmişti. Ay sonunda Barselona’da başlayacak 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) ile birlikte bu gruba yeni saatlerin de eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Huawei Watch 2, yolu gözlenen akıllı saatler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Huawei, yeni akıllı saatinin MWC 2017’de boy göstereceğinin duyurusunu şimdiden en yetkili ağız aracılığıyla yaptı. Şirketin CEO’su Richard Yu, Weibo üzerinden yaptığı açıklamada Android Wear 2.0 işletim sistemli yeni akıllı saatin MWC 2017’de tanıtılacağını belirtti. Açıklamanın #HuaweiWatch2 etiketiyle yapılması, saatin resmi adının da aynı olması ihtimalini artırıyor.

Weibo’da üzerinden yapılan açıklamaya bir de tanıtım görseli eşlik ediyor. Görselde spor kıyafetleri giymiş bir kişi saate bakarken görülüyor. Bu da Huawei’nin yeni akıllı saatinde egzersiz ve fitness takibi konusuna biraz daha fazla odaklanacağı anlamına geliyor. Şirket, orijinal Huawei Watch’ta lüks bir görüntü sunma üzerine yoğunlaşmıştı. Saatin biri sportif, diğeriyse şık görünen iki farklı versiyonunun olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak henüz bu konuda somut bir işaret bulunmuyor.

Huawei Watch 2 hücresel bağlantı desteğiyle gelebilir

Huawei Watch 2 için dedikodu kazanı geçtiğimiz aylarda kaynamaya başlamıştı. Akıllı saatin yerleşik bir SIM karta sahip olacağı ve böylelikle hücresel bağlantı desteği barındırabileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bu iddia henüz doğrulanmasa da, bir akıllı telefona bağlanmadan kullanılabilecek olması Huawei Watch 2’yi biraz daha güçlendirebilir. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER