Teknoloji

Huawei P20’nin tanıtım tarihi açıklandı

huawei p10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p20Çinli Huawei, küresel akıllı telefon pazarının önemli üreticileri arasında yer alıyor. Şirketin yeni amiral gemisi telefonunu ne zaman tanıtacağı da merakla bekleniyor. Bu konuda genel beklenti tanıtımın 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) gerçekleştirileceği yönünde olsa da, Çinli üretici teknoloji dünyasını ters köşeye yatırdı. Huawei P20 27 Mart’ta Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek bir etkinlikte gözler önüne çıkacak.

Şirketin yeni amiral gemisine hangi ismi vereceği de bir süredir konuşuluyordu. Geçtiğimiz yıl P10’u tanıtan Huawei’nin bu yolculuğu P11 ile sürdüreceği düşünülüyordu. Ancak bir süre sonra haberlerde P20 ismi ön plana çıkmaya başladı. Sızan belgeler ve şirket içi ürün yol haritasıyla kuvvetlenen bu ihtimal, artık kesinleşmiş gibi görünüyor.

Huawei’nin söz konusu etkinlikte sadece P20’yi tanıtmayacağı da rahatlıkla söylenebilir. Etkinlikte orijinal P20 ile birlikte P20 Plus ve P20 Lite adını taşıyan iki modelin daha tanıtılması bekleniyor. Bu telefonların kod isimlerine ve renk seçeneklerine dair bilgiler de kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı.

Huawei P20 serisinin teknik özellikleri henüz belirsizliğini koruyor

Huawei P20 serisinin teknik özellikleri ise hâli hazırda belirsizliğini koruyor. Akıllı telefonların tamamında Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga setinin kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Her üç telefonda da 18:9 ekranların tercih edilmesi de oldukça muhtemel görünüyor. Söz konusu ekranların Quad HD yerine standart HD çözünürlüğe sahip olacağı iddiaları gündeme gelse de, henüz bu konuda somut bir bilgi bulunmuyor. P20, P20 Plus ve P20 Lite ile ilgili tüm detayları görmek için 27 Mart tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER