Teknoloji

Huawei Mate 9 3 Kasımda Münih’te görücüye çıkacak

huawei mate 9Huawei, uzun süredir beklenen ve konuşulan yeni akıllı telefonu Mate 9’un resmiyet kazanacağı tarihi açıkladı. Şirket, 3 Kasımda Almanya’nın Münih şehrinde bir etkinlik düzenleyecek. Henüz resmi bilgi verilmese de, etkinliği Huawei Mate 9 için olduğu düşünülüyor.

Etkinlik 3 Kasım Perşembe gününde Türkiye saatiyle 16:00’da başlayacak. Canlı yayınlanması muhtemel gözüken etkinlikle ilgili detayların tarih yaklaştıkça biraz daha netlik kazanması bekleniyor.

Huawei Mate 8, geçtiğimiz yılın kasım ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla şirketin “yeni bir amiral gemisi cihaz” için olduğunu belirttiği Münih etkinliğinin de Mate 9 için düzenlendiği rahatlıkla söylenebilir. Ancak Huawei tarafından üretilmiş bir Nexus 7 tabletin de etkinlikte tanıtılabileceği sıra dışı bir tahmin olarak göze çarpıyor.

Mate 9’da 2.9 GHz Kirin 960 işlemci bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. Akıllı telefonun arkasında ise 20 megapiksel çözünürlüklü çift lensli kameranın bulunacağı iddia ediliyor. 5.9 inç Full HD ekrana sahip akıllı telefonun kutusundan Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkması öngörülüyor.

Huawei Mate 9 IFA 2016’da bekleniyordu

Mate 9’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Teknoloji dünyasındaki yaygın beklenti de akıllı telefonun IFA 2016’da tanıtılacağı yönündeydi. Ancak burayı pas geçen Çinli şirketin akıllı telefonunu kasımda tanıtması ve aralık ayı içinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Huawei Mate 9 ile ilgili daha fazla detay için tanıtım tarihinin biraz daha yaklaşmasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER