Manşetler

HTC One A9 tanıtıldı

htc-one-a9-201015-1

HTC One A9 birkaç hafta boyunca süren bilgi ve fotoğraf sızıntılarının ardından nihayet resmiyet kazandı. HTC One A9 özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili detaylar da kesinleşmiş oldu. HTC One A9 ile birlikte yaklaşık üç yıl boyunca görmüş olduğumuz HTC One M serisi Android telefonlardan farklı bir çizgiyle karşılaşıyoruz.

HTC, A9 için amiral gemisi telefon nitelendirmesini yapıyor, ancak One A9’un üst sınıf Android telefonlardaki gibi Snapdragon 800 serisi işlemciler yerine Snapdragon 617 ile, 64-bit tabanlı ve dört çekirdeği 1.5 GHz, diğer dört çekirdeği ise 1.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemciyle geldi.

HTC One A9’un dünya çapında farklı versiyonları satışa sunulacak.Türkiye’de satılan HTC One A9 16 GB dahili hafıza ve 2 GB RAM’e sahip olacak. ABD’de ise 3 GB RAM ve 32 GB kapasiteli versiyonu bulunacak. Telefonda 2 TB kapasiteli microSD kart yuvası da bulunuyor. Bunun yanı sıra Android 6.0 Marshmallow ile çalışıyor. Google’ın yeni işletim sisteminin kimlik doğrulama ve ödeme için parmak izini doğrudan desteklemesi HTC One A9’un ekranının altında yer alan parmak izi okuyucusuyla büyük uyumluluk taşıyor. Android 6.0’ın pil tüketimi konusundaki geliştirmelerine güvenen HTC, One A9 için 2150 mAh kapasiteli pili yeterli görmüş. Bu pil hızlı şarj özelliğini de barındırıyor.

HTC One A9’un 5 inç, 1080p ekranı HTC’nin AMOLED teknolojisini kullandığı ilk ekran olarak karşımıza çıkıyor. Ekranın parlak ve canlı renklere sahip bir kullanım versiyonu bulunurken, sRGB moduyla daha doğru renklerle bir kullanım da elde etmek mümkün oluyor.

HTC One A9, M9’un bazı güzel noktalarını içermiyor. Bunların en önemlisi HTC’nin bir simgesi hâline gelen BoomSound deneyiminin A9’da yer almaması. One M7, M8 ve M9’da gördüğümüz çift BoomSound hoparlörler HTC One A9’da yerini alt kenara yerleştirilen tek bir hoparlör ızgarasına bırakıyor. Yine de, HTC ses deneyimine ayrı bir önem verdiğinin altını çiziyor ve HTC One A9’un hoparlörünün de yüksek kaliteli ses deneyimi sunacağını belirtiyor. HTC One A9 kulaklıklar için yüksek çözünürlüklü ses ve Dolby Surround Sound desteği sunuyor. Ayrıca HTC’nin One A9’a yerleştirdiği DAC sayesinde 16-bit ses 24-bit seviyesine yükseltiliyor, bu da herhangi bir kulaklıkla bile yüksek kaliteli ses deneyiminin yaşanmasını sağlıyor.

HTC One A9’un arkasında 13 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli ve Pro modunda RAW fotoğraf çekim imkanı da sağlayan kamera yer alıyor. One A9’da 4K video çekim yeteneği yok, bunun yerine hem ön hem de arka kamerayla 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor.

HTC One A9’un tasarımına baktığımızda, bu telefonun biraz iPhone’u andırdığını görüyoruz, HTC de bunun farkında. Kavisli köşelere ve kenarlara sahip alüminyum gövde, tek hoparlör, yuvarlatılmış kamera çerçeveli tasarıma sahip olan HTC One A9’un gövdesinde de polikarbondan yapılmış anten çizgileri görüyoruz. Yine de, HTC One A9 için bunu bir fırsat olarak görebiliriz. iPhone’un tasarımını beğenenler, ancak Android deneyimini tercih edenler için HTC One A9 epey çekici olacaktır. htc-one-a9-201015-2

Bu arada HTC, One A9’un metal gövdesine ve Gorilla Glass 4 ekran camına oldukça güveniyor. Öyle ki, ABD’de başlatılacak ancak Türkiye’de uygulanmayacak bir program kapsamında, HTC One A9’u düşen, çizilen, zarar gören kullanıcılara yenisi sorgusuz sualsiz verilecek.

HTC One A9’un gümüş, karbon grisi, altın ve koyu kırmızı renk seçenekleri bulunacak. Telefonun kasım ayında dünyayla aynı anda Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Fiyatı henüz belli değil, ancak 2300 TL ile 2500 TL arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor.

htc-one-a9-201015-3

İLGİLİ HABERLER