Teknoloji

HTC Desire 530 Ön İnceleme

htc-desire-530-on-inceleme-1htc-desire-530-on-inceleme-2htc-desire-530-on-inceleme-6htc-desire-530-on-inceleme-11HTC’nin MWC 2016 standının başrol oyuncusu önümüzdeki nisan ayında yurt dışında satışa sunulacak Vive sanal gerçeklik sistemi. HTC’nin pek de büyük olmayan standının yarısından fazlası Vive için hazırlanmış deneyim bölümlerine ayrılmış. Geri kalan alanlarda da HTC Desire 530, One X9, One A9 gibi akıllı telefonlar, aynı zamanda Under Armour işbirliğiyle çıkarılan sağlıklı yaşam paketi UA HealthBox sergileniyor.

HTC Desire 530 bunlar arasında dikkatimizi biraz zor çekti desek yeridir. İlginçtir ki, HTC’nin tanıttığı diğer Desire serisi telefonlarını ortalıkta görmedik. Yine de, bu telefonların da izini sürmeye devam edeceğiz ve eğer fırsatını bulursak, onlarla ilgili deneyimlerimizi aktarmaya çalışacağız.

HTC Desire 530 5 inç, 720p ekran, Snapdragon 210 işlemci, 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera gibi teknik özelliklerle tam da bir giriş segment Android telefonu. Ancak tasarım açısından giriş segmenti Android telefonlarının biraz daha üstünde olduğunu söylemek gerekiyor. Desire serisi tasarımının ana hatlarını yansıtmakla birlikte çeşitli dokunuşlarla biraz daha gençlere hitap eden uygun fiyatlı bir Android telefonu olduğunu gösteriyor.

Desire 530’un siyah ve beyaz renkli versiyonlarında arka yüzeyin sanki boya sıçramasına benzer şekilde bir renkli desene sahip olduğunu görüyoruz. Arkadaki HTC logosuyla kenardaki renkli güç butonu da birbiriyle epey uyumlu görünüyor. Bunun dışında telefonun arkasına, alta doğru iki küçük delik var ki, bunlar bilek kayışının bağlanması için. Bu bile HTC Desire 530’un hızlı ve hareketli yaşamayı seven gençler için düşünülen bir Android telefonu olduğunu gösteriyor.

Telefonda Android 6.0 Marshmallow yüklü olarak geliyor ve bunun üstünde HTC’nin Sense UI kullanıcı arayüzünü görüyoruz. HTC’nin geçen yılki Sense deneyiminden farklı bir deneyim yok, herhalde daha güncel, yenilenmiş bir Sense deneyimi için 2016’nın esas amiral gemisi HTC One M10’u beklemek gerekecek ki, o telefonun da mart ayında tanıtılacağı söyleniyor.

Kamera deneyimi bakımından 8 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera ihtiyaçları karşılayacak yeterlilikte görünüyor. Kamera uygulaması HTC’nin 2015 model telefonlarında gördüğümüz tarzda. Fotoğraf ve video çekim tuşlarının yanı sıra bir de panorama modunu görüyoruz.

HTC Desire 530 muhtemelen yakın zamanda Türkiye’de de satışa sunulacaktır. Telefonun arkasını süsleyen desenin kullanıcıların ne kadar ilgisini çekeceğini ve satın almalarında ne kadar cezbedici olacağını zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER