Eğlence

House of Cards finalini Kevin Spacey olmadan yapacak

house of cardsNetflix’in ilk orijinal dizisi olan House of Cards’ın akıbeti, başrol oyuncusu Kevin Spacey’e yöneltilen cinsel taciz iddialarının ardından belirsizliğe girmişti. Bu belirsizlik nihayet son buldu. Netflix’in içerik şefi Ted Sarandos, dizinin altıncı sezon çekimlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Sarandos, konuya ilişkin duyuruyu New York’ta düzenlenen UBS Küresel Medya ve İletişim Konferansı’nda yaptı.

Variety’de yer alan habere göre, dizinin altıncı ve son sezonu 8 bölüm uzunluğunda olacak. Daha önceki sezonların her biri için 13 bölüm çekilmişti. Final sezonunda hikaye Robin Wright tarafından canlandırılan Claire Underwood karakterinin üzerine odaklanacak. Kevin Spacey ise kadroda olmayacak. Netflix geçtiğimiz ay bundan sonra Kevin Spacey ile çalışmayacağını açıklamıştı. Dizinin son sezon çalışmaları ocak ayında başlayacak.

Uzay Yolu’nda da oynayan oyuncu Anthony Rapp, Buzzfeed’e bir röportaj vermiş ve 14 yaşında olduğu sırada Kevin Spacey’in kendisinden cinsel olarak yararlanmaya çalıştığını iddia etmişti. Bu iddiayı daha yakın tarihli başka iddialar da izlemişti. Söz konusu iddialar gündeme geldiğinde dizinin altıncı sezon çekimleri başlamıştı. Ancak ortalığın iyiden iyiye karışması üzerine Netflix ve yapım ortağı Media Rights Capital prodüksiyonu askıya almıştı.

Ted Sarandos House of Cards için “iyi ve kreatif bir final” vadediyor

Ted Sarandos’un House of Cards ile ilgili tek açıklaması dizinin devam edeceğini duyurmak olmadı. Sarandos, yenilenen senaryonun diziye “iyi ve kreatif bir final” getireceğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER