Teknoloji

GoPro yeni Hero4 serisi kameralarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro-hero4-1

Hareket kamerası denince akla gelen ilk şirket olan GoPro, yeni kameralarını görücüye çıkardı. GoPro Hero4 Black, GoPro Hero4 Silver ve GoPro Hero adını taşıyan kameralar dış görünümleri itibarıyla birbirlerine benzeseler de, her biri farklı araç, özellik ve aksesuarlarl barındırıyor. Örneğin Hero4 Black ile 4K çekim yapılabilirken, Hero4 Silver dokunmatik bir ekrana sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Giriş seviyesinde konumlanan Hero ise bütçesini sarsmadan GoPro deneyimi yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Black ve Silver modellerinde özel olarak hazırlanan Music versiyonları da kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

GoPro Hero4 Black, şirket tarafından bugüne kadar ürettiği en gelişmiş kamera olarak tanımlanıyor. Eski modellere kıyasla daha gelişmiş bir görüntü kalitesi sunan kamerada 2 kat daha güçlü bir işlemci barındırıyor. 30 fps’de 4K, 120 fps’de 1080p video kaydı yapabilen Hero4 Black, Protune adı verilen manuel kontrol ayarları sayesinde hem fotoğraflar hem de videolarda renk, ISO gibi ayarları yapmayı mümkün kılıyor. Kamerayla 30 fps’de 12 megapiksellik fotoğraflar çekilebiliyor.

gopro-hero4-2

Yerleşik Wi-Fi ve Bluetooth, fotoğraflar ve hızlandırılmış çekimler için gece ayarları, önemli anların etiketlenmesini sağlayan HiLight Tag, geniş açı, otomatik düşük ışık modu ve yüksek performanslı ses GoPro Hero 4Black’in diğer özellikleri arasında yer alıyor. 40 metreye kadar su geçirmeyen kamerada microSD kart desteği bulunuyor. Pil ömrü konusunda bir bilgi verilmezken, kutudan kameraya ek olarak koruma ve sabitleme aksesuarları ve USB kablosu çıkıyor. Music versiyonunda kutudan çıkanlar arasına kamerayı mikrofona veya müzik aletlerine sabitlemeye yarayan ekstra aksesuarlar bulunuyor.

gopro-hero4-3

Yeni modellerden bir diğeri olan GoPro Hero4 Silver ise dokunmatik ekrana sahip ilk GoPro kamerası olma özelliğini taşıyor. Kullanıcılar ekranı kamerayı kontrol etmek, kadraj ayarlamak ve içerikleri oynatmak için kullanılabiliyor. Kamera 60 fps’de 1080p, 120 fps’de ise 720p video kaydı yapabiliyor. Fotoğraf çekimindeyse GoPro Hero4 Black ile aynı standart uygulanıyor. Yazılım özellikleri ve 40 metreye kadar su geçirmezlik de Hero4 Silver’a taşınan özellikler arasında yer alıyor. GoPro Hero 4 Silver’ın Music versiyonu da müzisyenlere özel sabitleme araçlarını barındırıyor.

Tanıtılan bir diğer yeni kamera olan GoPro Hero ise GoPro Hero4 modelleri ve Hero3 serisinin ortasında konumlanıyor. Kullanıcılar bu kamerayla 30 fps’de 1080p, 60 fps’de 720p video kaydı gerçekleştirebiliyor. GoPro Hero 5 fps’de 5 megapiksellik fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. Çıkarılamayan su geçirmez kılıf sayesinde GoPro Hero, 40 metre derinliğe kadar suyun altında kalmaya dayanabiliyor. Su geçirmez kılıfı çıkarmak mümkün olmasa da, girişlere erişim için bu kapaklar açılabiliyor. Yerleşik bir mikrofon barındıran kamera, diğer tüm GoPro aksesuarlarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor. Kılıf çıkarılamadığı için pili değiştirmek mümkün olmuyor. Diğer yeni kameralarda olduğu gibi, GoPro Hero’da da microSD kart desteği mevcut.

gopro-hero

GoPro’nun yeni kameraları yurt dışında 5 Ekim itibarıyla satışa sunulacak. GoPro Hero’nun ABD satış fiyatı 100 dolar olarak belirlenirken; Hero4 Silver için 500 dolar, Hero4 Black içinse 400 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER