Teknoloji

GoPro 2016’da kendi drone’unu piyasaya sürecek

gopro-drone-280515

GoPro’nun bugüne kadar piyasaya sürdüğü tüm ürünler, büyük beğeni topladı. Şirketin gördüğü bu ilgi, gerçekleştirilen yeni ürün duyurularının daha heyecanlı beklenmesine neden oluyor.

Code konferansında konuşan GoPro CEO’su Nick Woodman, şirketin halihazırda bir drone geliştirmek için çalıştığını belirtti. DJI ve 3D Robotics gibi şirketler tarafından üretilen drone’lara rakip olması planlanan GoPro drone’unun 2016’nın başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Halihazırda GoPro kameraları, görüntü kaydı amacıyla farklı drone modellerine yerleştirilebiliyor. Parrot Bebop gibi drone modellerinde ise 1080p çözünürlüğünde video kaydı yapabilen kameralar yerleşik olarak sunuluyor. GoPro’nun video kaydı konusundaki başarısı ise drone sektöründe taşları yerinden oynatacağa benziyor.

GoPro, şu anda da Top Gear gibi TV programlarının çekiminde profesyonel kameramanlar tarafından kullanılıyor. GoPro’nun tüketici odaklı bir şirket olduğunu söyleyen CEO Woodman, GoPro drone’un fiyatının makul bir seviyede olacağının işaretini verdi.

Çok sayıda drone’un olduğu pazara GoPro gibi büyük bir ismin girişinin neleri değiştireceği merak ediliyor. GoPro spor odaklı kameralar üreterek ün yaptığı için şirketin drone’unun da bu alana odaklanması muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER