Teknoloji

Google’ın beklenen sohbet servisi Babble’a ait ekran görüntüleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Babble adında yeni bir sohbet servisini faaliyete geçireceği söyleniyor. Şirket böylelikle mevcut sohbet servislerini tek bir çatı altına toplamayı hedefliyor. Servisin adı daha önceden de ortalıkta dolaşıyordu, ancak sızan ilk ekran görüntüleri sayesinde neye benzediğini de görme fırsatını elde ediyoruz.

google-babble-logo-090413

Bir Google çalışanı tarafından sızdırıldığı düşünülen ve TechRadar tarafından yayınlanan fotoğraflara bakıldığında Google’ın şu anda Talk servisinin sahip olduğundan daha farklı, aynı zamanda daha sade bir tasarımı tercih edeceği görülüyor. Google+ üzerinden fotoğraf paylaşımı veya sohbet penceresi üzerinden Google+ Hangouts görüntülü sohbet oturumu başlatma gibi özellikler de Google Babble çatısı altında bulunacak gibi görünüyor.

google-babble-sizinti-090413

Mevcut servislerini kapatma veya başka servislerin altına alarak eldeki sayıyı azaltma yoluna giden Google’ın bu son hamlesi oldukça mantıklı gibi görünüyor. Şirket bu şekilde ortalığa dağılmış olan sohbet servislerini tek bir çatı altında ve daha düzenli şekilde sunabilir. Ayrıca bu şekilde Apple’ın iMessage veya BlackBerry’nin BBM servislerine karşı daha sağlam şekilde rekabet etmek de söz konusu olacaktır. Bu arada Google’ın WhatsApp için de 1 milyar doları gözden çıkardığı söylenmişti. Eğer bu satın alma gerçekleştirse, WhatsApp’ın da Babble’a bağlandığını görebiliriz.

Her ne kadar sızan ekran görüntüleri ikna edici gibi görünse de, Google’dan resmi bir duyuru görmeden önce Babble ile ilgili haberlerin kesinlikle doğru olduğuna kanaat getirmemek en iyisi olacaktır. Google’dan bu servisin tanıtımını gelecek ayın ortalarında düzenlenecek Google I/O konferansında, Google Play için planlanan değişikliklerle birlikte yapması bekleniyor.

İlgili >> TechRadar

İLGİLİ HABERLER