Teknoloji

Google Zagat’ı satmayı planlıyor

google zagatGoogle, ABD’nin ünlü restoran rehberlerinden Zagat’ı 2011’de satın almıştı. İnternet devinin Zagat’ı elden çıkarmayı planladığı söyleniyor. Reuters’in haberine göre, Google Zagat için potansiyel alıcılarla temaslara da başlamış durumda.

Zagat, Google’da Haritalar ekibinin çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Servisin yönetimi küçük bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Söz konusu satışın Zagat’ın marka ismini ve internet sitesini kapsayabileceği belirtiliyor.

Zagat, 2011’de 151 milyon dolar karşılığında Google’a satılmıştı. Bu satın alma, o dönemde Google’da görev yapan eski Yahoo CEO’su Marissa Mayer tarafından gerçekleştirilmişti. Zagat’ın restoran sonuçlarını Haritalar servisine entegre eden Google, Zagat.com’u da açık tutmuştu.

Zagat satın alma döneminde özel bir şirket olduğu için satın almanın detayları açıklanmamıştı. Ancak şirket 2008’de 200 milyon dolar karşılığında bir alıcı bulma konusunda sıkıntı yaşamıştı. 2004’te kurulan Yelp’in keşif pazarındaki yükselişi de Zagat’ın Google tarafından satın alınmasını kolaylaştırmıştı.

Google Zagat’ın satışı konusunda açıklama yapmadı

Yelp’in Zagat’a karşı yükselişi, Zagat’ın Google tarafından satın alınmasından sonra da devam etmişti. Google’ın destekleyici hamleleri de Zagat’a Yelp karşısında avantaj sağlamamıştı. Google Zagat’ı elden çıkaracağı konusundaki haberler karşısında sessiz kalırken, şirketin istediği rakam konusunda da henüz bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER