Teknoloji

Google 2016’da Snapchat’i satın almak için 30 milyar dolar teklif etmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google snapchatGoogle 2013’ün kasım ayında Snapchat’i satın almak için 4 milyar dolar teklif etmiş, ancak bu teklif Snapchat tarafından reddedilmişti. Snapchat aynı dönemde Facebook’un yaptığı 3 milyar dolarlık teklifi de geri çevirmişti. Snapchat satış konusunda isteksizliğini uzun süre önce gösterse de, Google buna pek inanmamış gibi görünüyor. Dedikodulara göre, Google Snapchat için geçtiğimiz yıl 30 milyar dolar teklif etmiş.

Google ve Snapchat arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz yıl mayıs ayında gerçekleştirilen F serisi fonlamadan önce yapıldığı söyleniyor. Söz konusu fonlama ile birlikte Snap’in değeri 20 milyar dolara yükselmişti.

Kısa süre önce halka arz edilen Snap’in piyasa değeri ilk etapta 24 milyar dolara çıkmıştı. Ancak daha sonra hisselerde yaşanan düşüş nedeniyle piyasa değeri 14 milyar dolara geriledi.

Google Snapchat için bir girişimde daha bulunduğu iddiası hakkında yorum yapmadı

Google’ın Snapchat için 30 milyar dolar teklif ettiği iddiası, Snap tarafından yalanlandı. Google’dan ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Özellikle gençler arasında çok popüler olan Snapchat, son dönemde Facebook ve iştiraklerinin özelliklerini kopyalamasının sıkıntısını yaşıyor. Yine de, eğer bu iddia gerçeğe dönüşseydi, Google sosyal medya ve mesajlaşma konusunda yıllardır aradığı güce kavuşmuş olabilirdi.

İLGİLİ HABERLER