Teknoloji

Google+’tan Pinterest tarzı panolar: Koleksiyonlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-plus-koleksiyonlar-0500515-1

Google+’ın kullanıcılara belli ilgi alanları çerçevesinde fotoğraf, video ve diğer içerikleri barındıran panolar oluşturma imkanı veren Koleksiyonlar isimli yeni özelliği resmen duyuruldu. Akıllara hemen Pinterest’i getiren Koleksiyonlar ile Google+ kullanıcıları farklı panolar oluşturabilecek, bu panoları sevdikleri görüntülerle doldurabilecek ve başka kullanıcılar tarafından oluşturulan panoları takip edebilecek.

Google tarafından resmi duyurunun yapılmasından önce Koleksiyonlar’a ait ekran görüntüleri, Android Police sitesi tarafından yayınlandı. Görüntü itibarıyla klasik Google+ sayfalarından pek farklı gözükmeyen Koleksiyonlar, bir kişi veya şirket yerine bir konuya yönelik olmasıyla mevcut sayfalardan ayrılıyor.

google-plus-koleksiyonlar-0500515-2

Ekran görüntülerinin internete sızmasının ardından Google kısa süre içinde Collections’ın resmi duyurusunu yaptı. İlk etapta Koleksiyonlar’a Google+’ın web ve Android uygulamaları üzerinden erişileceği, iOS desteğinin ise daha sonra sunulacağı belirtildi. Google’ın resmi duyurusuna rağmen, Koleksiyonlar’ın tüm kullanıcılara dağıtımının zaman alacağı düşünülüyor. Zira halen servis kapsamındaki tüm panolara erişilemiyor ve bu da kullanıcılar arasında kademeli bir dağıtımın gerçekleştirildiği ihtimalini yükseltiyor.

İLGİLİ HABERLER