Teknoloji

Google’ın gelecek nesil Pixel XL’i resimdeki gibi olabilir

google pixel xl 2Google’ın gelecek nesil Pixel telefonlarının çıkışına daha birkaç ay var, ancak daha şimdiden bu telefonlarla ilgili dedikodular ve sızıntılar ortalıkta dolaşamaya başladı. Android Police sitesi daha büyük boyutlu olacak Google Pixel XL 2’e ait olduğunu iddia ettiği ilk fotoğrafı yayınladı.

Android Police sitesinin ilk Nexus ve Pixel telefonlarının sızıntılarıyla ilgili haklı bir ünü bulunuyor. Bununla birlikte site, bu sızdırdığı fotoğrafta görülen cihazın Pixel XL 2017 veya Pixel XL 2 ya da başka bir adı taşıyacak yeni nesil cihazın final tasarımı olmayabileceğini de dile getiriyor. Her ne olursa olsun, sızan fotoğraf Google’ın ekran tarafında Samsung ve LG’nin yolunu izlediğini gösteriyor.

Telefonun ön tarafında, OLED ekranın çevresini saran çerçeve geçen yılın Pixel’inkine göre daha dar bir alana sahip. Daha uzun ve ince olan bu cihaz LG G6 gibi 2:1 görüntü oranını barındıracak. Bununla birlikte cihaz Samsung’un Galaxy S8’ine de benziyor gibi görünüyor, ancak ekran düz ve kenarlara doğru kavisli cam uzanıyor gibi görünüyor. LG’nin hem ekranı hem de telefonun tümünü üreteceğine inanılıyor. Bu da 2016 model, HTC yapımı telefonlardan farklı bir şeyler görebileceğimiz anlamına geliyor. Gelecek nesil Pixel XL’in de, tıpkı HTC’nin en son amiral gemisi telefonu U11 gibi, kenarları sıkıldığında etkinleştirilebilen çeşitli yazılım özelliklerinin bulunabileceği söyleniyor.

Bununla birlikte telefonun genel tasarım çizgisinin orijinal Pixel modeliyle aynı doğrultuda ilerleyecek gibi görünüyor. Google’ın tasarımı üstlendiğini düşünecek olursak, bu epey mantıklı duruyor. Sadece birçok alanda ince ayar yapılıyor gibi görünüyor. Arkada yine camdan yapılmış bir bölüm var, ancak bu sefer daha dar bir alanı kaplıyor. Parmak izi sensörü ise alüminyum gövdenin bir parçası hâline geliyor. Diğer dikkat çekici başka bir özellik de arkadaki kamera. Bu kamera mevcut Pixel modellerindekinden daha büyük. Sadece tek bir lensin olması Google’ın çift lensli kamera trenini bu yıl da kaçıracağını gösteriyor. Telefonu LG üretecek olsa bile…

Tek bir resim her soruyu cevaplamak için yeterli olmuyor. Suya dayanıklı gövde, kablosuz şarj, teknik özellikler ve renk seçenekleri gibi; yeni nesil Pixel telefonlarıyla ilgili daha birçok soru işareti havada asılı kalmaya devam ediyor. Gelecek nesil Android telefonlarının ekim ayı başlarında tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER