Manşetler

Google Pixel, yeni Nexus telefonu böyle olacak

google pixel

google pixelGoogle’ın en yeni akıllı telefonlarını tanıtmasına sadece bir hafta kaldı. VentureBeat sitesi tanıtılması beklenen ve adının Google Pixel olacağı iddia edilen akıllı telefonlarından bir tanesinin görüntüsüne ulaştı. Bu cihazın iki farklı ekran büyüklük seçeneğiyle, Google’ın Nexus serisinin yerini alacağı ve yeni markayla yepyeni bir başlangıç yapacağı belirtiliyor.

Android Police sitesine göre, 5 inç ekranlı telefon Pixel X adını taşıyacak ve geçen yıl LG tarafından çıkarılan Nexus 5X’in yerini alacak. Yukarıdaki fotoğraf da muhtemelen bu cihaza ait. Bu arada 5.5 inç ekranlı, Pixel XL adlı cihaz da Huawei üretimi Nexus 6P’nin yerini alacak. Her iki telefonun da Google’ın telefon biriminin yeni felsefesini yansıttığı belirtiliyor. CEO Sundar Pichai’nin geçmişte verdiği bir demeç dikkate alınırsa, Google cihazlarının yazılımı ve donanımı konusunda daha inatçı olacak. Bu iki cihazdan küçük olanının fiyatının 649 dolardan başlayacağı da Android Police’in haberinde yer alan bir ayrıntı.

Sızan fotoğraf Pixel’in her türlü unsurdan arındırılmış, temel hizmetleri sunan bir cihaz olduğunu söylemekten başka fazla detay vermiyor. Tasarımı eski Nexus cihazlarına benziyor, bunun üstünde Android’in saf deneyimi sunulacak. Tasarım olarak Google’ın eski çizgisinden sapmayacağı görülse de, teknik özellikler bakımından bu cihazların epey heyecan verici olması muhtemel görünüyor. Google şu anda 4 Ekim etkinliğiyle ilgili fazla bilgi vermiyor, sadece dünyanın çeşitli şehirlerinde yapılan agresif tanıtım kampanyalarıyla etkinlikte yeni bir telefonun, üstelik Google yapımı bir telefonun geleceği haber veriliyor.

4 Ekim Salı günü, Google’ın etkinliği gerçekleştiğinde bu yeni telefonlarla ilgili çok daha fazlasını öğrenmiş olacağız. Nexus serisinin geleceği hakkında fikir sahibi olmak için biraz daha sabredin.

İLGİLİ HABERLER