Teknoloji

Google 2020’de “bulut şirketi” olarak anılmayı hedefliyor

google yeni tasarım

google-logo-131015

“Bulut bilişim” son yıllarda teknoloji dünyasındaki en popüler konseptler arasında yer alıyor. Bu popülarite ve konseptin sunduğu işlevesellik, sektörün en büyük şirketlerinin bile rotalarını bulut bilişim istikametine çevirmesini sağladı. İnternet devi Google da söz konusu şirketler arasında yer alıyor.

San Francisco’da düzenlenen “Structure” isimli etkinlikte konuşan Google’ın teknik altyapıdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Urs Hölze, önümüzdeki 5 yıl içinde Google’ın bulut platformu gelirlerinin reklam gelirlerini aşabileceğini belirtti. Hölze, 2020 itibarıyla Google’ın “bulut şirketi” olarak anılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Hölze’nin dile getirdiği hedef kulağa oldukça iddialı geliyor. Google’ın bulut bilişim konusunda Amazon Web Servisleri ve Microsoft Azure gibi rakiplerinin gerisinde kaldığı izlenimi de, bu hedefin kulağa iddialı gelmesinde etkili oluyor.

Hölze, Google’ın bulut bilişim pazarındaki mevcut pozisyonunu değerlendirirken iOS ve Android arasındaki rekabetten hareketle bir örnek verdi. iPhone ve iOS’in yola daha önce çıktığını belirten Hölze, Android’in sonradan gelmesine rağmen dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olduğunu hatırlattı.

Google için işlerin bulut pazarında nasıl gideceği zamanla anlaşılacak. Ancak şirketin kendisine belirlediği hedefleri gerçekleştirme konusundaki azmini de göz ardı etmemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER