Eğlence

Google ve Amazon YouTube’u Fire TV’de tutmak için görüşmelerini sürdürüyor

google amazonAmazon Fire TV sahipleri, cihazları üzerinden YouTube videolarını izlemeye devam edebilir. Google Amazon ile YouTube’u Fire TV’de tutmak adına “yapıcı görüşmeler” yürüttüğünü açıkladı.

Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, tarafların ortak müşterilerinin faydasına yönelik bir çözüm üzerinde çalışıldığı belirtildi. Bu anlaşma gerçekleştiği takdirde, Amazon’un çevrim içi içerik oynatma cihazları üzerinden YouTube’daki videolara erişim devam edecek.

Google ve Amazon arasındaki yakınlaşmayı gösteren tek gelişme, Fire TV ve YouTube eksenindeki görüşmeler değil. Amazon, bundan iki yıl önce bıraktığı Google Chromecast satışlarına yeniden başlayacağını da açıkladı. Şirket, Google Chromecast ile birlikte Apple TV’yi de yeniden mağazalarında satacak. Google Home gibi Google markası taşıyan diğer ürünler ise hâlâ Amazon.com üzerinde satılmıyor.

Google Amazon tarafından uzatılan zeytin dalına karşılık veriyor

Google Amazon ilişkileri son zamanlarda gerilimli bir seyir izlemeye başlamıştı. Amazon’un hamlesi, bu gerginliği dindirmeye yönelik bir zeytin dalı olarak değerlendirebilir. Google ise YouTube’u 1 Ocak 2018 itibarıyla Fire TV’den çekme kararını gözden geçirerek bu zeytin dalına karşılık veriyor. Google daha önce YouTube’u iki defa Echo Show’dan çekmişti. Amazon bu durum üzerine Google’ı açık bir web sitesine erişimi engellemekle suçlamıştı.

İLGİLİ HABERLER