Teknoloji

Google Allo Chrome tarayıcılar üzerinde de kullanılabilecek

google allo chromeGoogle sohbet uygulaması Allo’yu geçtiğimiz yıl yayınlamıştı. Yayınlanmasından bu yana sadece iOS ve Android üzerinde kullanılabilen Allo, masaüstüne açılıyor. Google Allo Chrome uygulaması sayesinde bilgisayar üzerinden de erişilir hâle geliyor.

Ancak mevcut Allo kullanıcılarının tamamı bu imkandan yararlanamayacak. Allo’nun Chrome uygulaması ekrandaki QR kodu telefona okutulduktan sonra kullanılabilecek. Bu işlem de şimdilik sadece Android telefonlarda gerçekleştirilebilecek. iPhone kullanıcılarının Allo’ya masaüstünde erişebileceği tarih konusunda şimdilik bir bilgi paylaşılmadı.

Google Allo’nun masaüstüne gelişi konusunda ilk ipucu geçtiğimiz şubat ayında verilmişti. Google’ın iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Nick Fox, Allo’nun masaüstü versiyonunu gösteren bir fotoğraf paylaşmıştı. Kullanıcılar Allo’ya masaüstünden erişim imkanının mayıs ayında Google I/O sırasında duyurulmasını beklemişti. Ancak Google bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişti.

Google’ın akıllı mesajlaşma uygulaması Allo, Gmail’in Akıllı Yanıt özelliğine benzer biçimde, mesajlara tek dokunuşla cevap verme imkanı sunuyor. Buna ek olarak, uygulamada metin boyutları ayarlanabiliyor ve çıkartmalar sayesinde sohbetler renklendirilebiliyor. Kullanıcıların sohbetlerdeki yazım tarzlarını da inceleyen uygulama, bu doğrultuda önerilerde bulunuyor.

Google Allo Chrome uygulaması Assistant desteğine de sahip

Allo’nun Chrome uygulaması, Google Assistant desteğini de barındırıyor. Bu sayede Google Assistant ilk defa resmi yollarla masaüstünde kullanıma uygun hâle geliyor. Sanal asistan, Google Allo kullanıcılarına film ve restoran önerisinde bulunuyor. Uygulamada özel sohbetler için “gizli mod”un da mevcut olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER