Manşetler

Gmail iOS uygulaması kapsamlı bir yenilemeden geçti

Google, e-posta servisi Gmail’in iPhone ve iPad uygulamalarında kapsamlı bir yenilik yaptı. Doğrusunu söylemek gerekirse gelen bu son güncellemeyle birlikte iOS kullanıcılarının Gmail deneyimi baştan aşağı değişiyor. Uygulamayla birlikte gerçek zamanlı bildirimler, birden çok hesap desteği, gelen kutusunun tamamında arama gibi özellikler geliyor.

gmail-ios-051212-7

Gmail uygulamasının son sürümüyle birlikte çoklu hesap desteği eklendi. Artık beş farklı Gmail e-posta hesabını bu uygulama üzerinden yönetmek mümkün olacak. Yeni e-posta bildirimlerini bildirm merkezi, rozet veya kilit ekranı üzerinden almak mümkün olurken, yazdığınız sırada tahmin özelliği de tüm postalarınızda hızlı bir şekilde arama yapma imkanını sunuyor.

Profil resimlerini ileti dizisinin bir parçası olarak görme, postaları diziler hâlindeki iletiler biçiminde okuma, siz yazdıkça kişi adlarının Google kişilerinizden veya telefonunuzdan otomatik olarak tamamlanması, doğrudan uygulama içinde Google Takvim davetlerini yanıtlama, doğrudan uygulamanın içinden etkileşimli Google+ yayınlarını okuma ve yanıtlama da Gmail uygulamasının başlıca nitelikleri arasında bulunuyor. Postalar içinde arşivleme, etiketleme, yıldız ekleme, silme veya spam olarak bildirme gibi araçları kullanarak düzenleme yapabilen kullanıcılar e-postaları özel çizimlerle özelleştirme fırsatına da sahip.

gmail-ios-051212-4

Uygulamanın yeni sürümüyle birlikte tasarımda da önemli değişiklikler var. Eski Gmail sürümlerinde hem uygulamanın arayüzünde hem de ikonunda siyah renkler ağırlıktaydı. Şimdi beyaz rengin hakimiyetinin daha da arttığını görüyoruz. Bu sayede ortaya daha iç açıcı bir e-posta deneyimi çıkmış.

Gmail iOS uygulaması dün akşam saatlerinde yayınlandı. Uygulama yayınlandıktan kısa bir süre sonra App Store’dan geri çekildi, uygulamayı güncellemek isteyenler “uygulamanın mağazada bulunmadığı” şeklinde bir hata mesajıyla karşılaştı. Bu yazıyı yazdığımız saatte yaptığımız kontrolde ise problem çözülmüş gibi görünüyor. Uygulamayı güncellemeyi başardık. Aşağıdaki iTunes App Store bağlantısını takip ederek güncellemeyi indirebilirsiniz.

Galeri: Gmail iOS Aralık 2012 Güncellemesi
[nggallery id=1126]

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER