Teknoloji

Galaxy S9 beklenenden daha erken bir tarihte duyurulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s9Samsung son zamanlarda yeni ürünlerinin duyuruları konusunda beklentilerden farklı tarihleri seçiyor. Söz konusu strateji Galaxy Note 7’de pek iyi sonuç vermemiş, bu durum S8 ve S8+’ın da beklenenden daha geç duyurulmasına neden olmuştu. İşleri yeniden rayına oturtan Samsung, Galaxy S9 ile birlikte tanıtım takviminde yeniden değişikliğe gidebilir.

Yaygın beklenti S9’un önümüzdeki mart ayında duyurulması yönünde. Ancak şirketin telefonu MWC 2018, hatta CES 2018’den önce duyurabileceğini belirten sesler de duyuluyor. Yeni yıl ile birlikte iPhone X üretiminde kapasitenin artma ihtimali, Samsung’u bu yönde adım atmaya teşvik edebilecek bir gerekçe gibi görünüyor.

CES 2018’in kapıları 9 Ocak’ta açılacak. Dolayısıyla bu etkinlikten önce bir tanıtım yapılması ihtimali kulağa mantıklı gelmiyor. Barselona’da düzenlenecek MWC 2018 ise 26 Şubat’ta başlayacak ve 1 Mart’a kadar devam edecek. MWC 2018’de teknoloji dünyasının gündeminin oldukça hareketli olması bekleniyor. Dolayısıyla Samsung’un “ışığını paylaşmamak” için S9’u CES 2018 ve MWC 2018 arasında bir tarihte tanıtması şaşırtıcı olmayacaktır.

S9 ve S9+’ta bulunması beklenen özelliklere dair söylentiler de etrafta dolaşıyor. Samsung’un yeni amiral gemisinde iPhone X’un yolundan gitmesi ve telefonun merkezine yüz tanıma özelliğini yerleştirmesi muhtemel görünüyor.

Galaxy S9 beraberinde S9 Mini’yi de getirebilir

Tanıtım tarihi konusunda henüz Samsung cephesinden bir işaret gelmiş değil. Ancak bu durum telefona dair başka dedikoduların çıkmasını engellemiyor. Samsung’un S9 ile birlikte S9+’ın yanına S9 Mini’yi de ekleyeceği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER