Teknoloji

Galaxy Note 7 iris tarayıcısı ile birlikte gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-5-inceleme-00009Son yıllarda giderek daha çok telefonda görülen parmak izi tarayıcıları kimileri için sorunsuzca işlerken, kimileri için bir baş ağrısına dönüşebiliyor. Ancak parmak izi tarayıcılarının neredeyse standart haline gelmesiyle birlikte telefonlar için yeni güvenlik özellikleri gündeme geliyor. İris tarayıcıları da söz konusu yeni araçlar arasında yer alıyor.

Dedikodulara göre, yeni Samsung Galaxy Note 7 iris tarayıcısı barındıracak ve kullanıcılarına ekstra güvenlik sağlayacak. Samsung daha önce de Hindistan’da piyasaya sürdüğü Galaxy Tab Iris isimli tabletine iris tarayıcısı yerleştirmişti.

Daha önceki sızıntılara göre, Note 7’de 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip 5.8 inç Super AMOLED ekran bulunacak. Cihazın Qualcomm Snapdragon 823 işlemcisine ise 6 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 GB’a kadar uzanacak ve bu alanı microSD kart ile büyütmek de mümkün olacak. Akıllı telefonun arkasında ise 12 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alacak.

Sızıntılar Note 7’nin toza ve suya karşı dayanıklılık için IP68 sertifikası taşıyacağını gösteriyor. İris tarayıcısıyla ilgili ipucunu ise beta aygıt yazılımına ait ekran görüntüsü veriyor. Söz konusu ekran görüntüsünde iris tarayıcısına seçenekler arasında rastlanıyor. Haberlere göre, Samsung 200 adet iris tarayıcısını Hindistan’a gönderdi. Bu da şirketin Galaxy Note 7 için iris tarayıcısı özelliğini test ediyor olabileceği şeklinde yorumlanıyor. Söz konusu tarayıcıların Galaxy Tab Iris’e yerleştirilmesi ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.

galaxy note 7 iris tarayicisiSamsung Galaxy Iris ve Galaxy Eyeprint markalarının ticari haklarını daha önce almıştı. Bu da şirketin iris tarayıcısını söz konusu isimlerle pazarlayabileceği anlamına geliyor. Ancak Galaxy Note 7 için iris tarayıcısının şu an için bir dedikodudan fazlası olmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER