Manşetler

Firefox OS akıllı telefon serüveninde sona gelindi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Firefox OS

Mozilla bundan böyle hiçbir Firefox OS akıllı telefon veya cihazı geliştirmeyeceğini ya da satmayacağını açıkladı. Böylelikle giriş seviyesi akıllı telefon dünyasında çığır açmak amacıyla sürdürülen iki buçuk yıllık çalışma bitmiş oldu. Haber ilk olarak bir geliştirici etkinliğinde duyuruldu ve daha sonra Mozilla tarafından TechCrunch‘a doğrulandı.

Mozilla Firefox OS ile gelişmekte olan ülke pazarlarında akıllı telefon pazarının giriş segmentine mensup cihazlar üzerinden hakimiyet kurmayı amaçlıyordu. Bir noktada 25 dolarlık fiyata sahip akıllı telefonlar için bile çalışmalar yapmıştı, ancak daha sonra bunun pek de olası görünmediğine karar verip vazgeçmişti.

Mozilla’nın çalışmaları Android’in giriş segmenti akıllı telefon pazarındaki hızlı yükselişi nedeniyle bozulmuştu ve bu platform hiçbir zaman uygulama ve deneyim seviyesi bakımından Google’ın platformuyla boy ölçüşemedi. Mozilla’nın TechCrunch’a yaptığı açıklamada Firefox akıllı telefonlarında mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunamadığının altını çizdi.

Ancak her şey boşa gitmiş olmayabilir. Mozilla’nın bağlı cihazlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Ari Jaaksi, şirketin Firefox OS’ten elde ettiği teknolojiyi akıllı telefonların dışında diğer bağlı cihazlarda kullanmayı planladığını kaydetti. Firefox OS aynı zamanda TV’lerde de çalışıyor, ancak Mozilla’nın o yönde ilerlemeyi planlayıp planlamadığı şu an için bilinmiyor.

Firefox OS akıllı telefonlarını hiçbir zaman Türkiye’de görmedik. Bu nedenle bu platformun Türkiye’deki bilinirliği çok düşük ve hiçbir şekilde özlenmeyecek. Aslında Türkiye’deki durum dünyada da geçerli, Firefox OS özlem duyulacak bir platform olmayacak. Yine de, bu platformu Fx0 gibi, şimdiye kadar çıkmış en donanımlı telefonuyla hatırlayacağız. MWC 2015’te bu akıllı telefonun bir ön incelemesini de gerçekleştirmiştik.

İLGİLİ HABERLER