Teknoloji

Facebook Messenger Kids ile çocukları aile ve arkadaşlarıyla konuşturacak

facebook messenger kidsFacebook Messenger uygulamasının 6-12 yaş arasındaki çocuklara özel versiyonunu duyurdu. Messenger Kids adını taşıyan uygulamaya kayıt olmak için bir Facebook hesabına sahip olmak gerekmiyor. Ebeveynler çocukların Messenger Kids profillerini kendi hesapları üzerinden kontrol edebilecek. Böylelikle çocuğun hangi aile üyeleri ve arkadaşlarla sohbet edebileceği belirlenebilecek. Facebook Messenger Kids uygulamasının ön izleme sürümünü iOS’te kısıtlı bir kullanıcı grubuyla buluşturuyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, uygulamanın kötüye kullanılmaması için önemli çalışmalar gerçekleştirildiği belirtildi. Şirket, Messenger Kids’te reklam gösterilmediğinin ve çocuklara ait bilgilerin reklam için kullanılmadığının altını çiziyor. Ücretsiz olarak indirilen uygulamada herhangi bir satın alma aracı da bulunmuyor.

Sosyal paylaşım sitesi, yeni uygulamasının ABD Çocukların Çevrimiçi Gizliliği ve Koruması Yasası (COPPA) ile uyumlu olacak şekilde tasarlandığını da özellikle vurguluyor. Söz konusu yasa, reşit olmayan çocukların çevrimiçi ortamda istismar edilmesini önlemeyi amaçlıyor. Pek çok servise kayıt için alt sınırın 13 yaş olması da bu uygulamadan kaynaklanıyor. Şimdilik sadece ABD’den indirilebilen uygulamanın yakında iOS dışındaki ekosistemlere de açılması planlanıyor.

Messenger Kids’te çocuklara görüntülü ve yazılı sohbet imkânları sunuluyor. Uygulamada Snapchat’in popüler hâle getirdiği ve artık Facebook’un farklı platformlarında da bulunan maske ve filtreler yer alıyor. Facebook’tan yapılan açıklamada, uygulama içinde çocuklara uygun GIF animasyonlarının, çıkartmaların, maskelerin ve çizim araçlarının bulunduğu belirtildi. Uygulama aynı zamanda ebeveynlere çocuklarının kişi listesini kontrol etme imkânını veriyor. Ana ekranda ise önceden onaylanmış arkadaş listesinin üyeleri görülebiliyor.

Messenger Kids’i App Store üzerinden çocuklarının telefonlarına indiren ebeveynlerin kendi Facebook kullanıcı isimleri ve şifreleriyle doğrulama yapması gerekiyor. Ardından çocuklar için bir profil oluşturulabiliyor. Bunun için de sadece bir profil ismi girmek yeterli oluyor. Uygulamanın “Keşif” bölümü üzerinden yeni kişi ekleme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Hâli hazırda bir Facebook hesabı bulunanlar, çocukları veya yakınları için Messenger Kids hesabı oluşturabiliyor.

Facebook Messenger Kids çocukları kötü niyetli kişilerden korumayı amaçlıyor

Facebook Messenger Kids uygulamasının altında çocukları kötü niyetli kişilerden koruma amacı yatıyor. Hâli hazırda çevrim içi platformlarda çocuklar, kötü niyetli pek çok kişiyle karşı karşıya kalabiliyor. Messenger Kids bu karşılaşma ihtimalini en aza indirmeyi hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER