Manşetler

Facebook Messenger iOS ve Android uygulamalarına sesli mesaj desteği eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Messenger uygulamasının iOS ve Android versiyonları gelen son güncellemeyle birlikte sesli mesaj desteği kazandı. Sosyal ağ kullanıcıları Messenger uygulamasını kullanarak sesli mesajlarını kaydedip istedikleri kişiye gönderebiliyor. Aslında amaç Facebook için bir sesli mesaj sistemi oluşturmak değil, sadece kullanıcılara yazı yazma imkanına sahip olmadıkları durumlarda işlerine yarayacak alternatif bir iletişim kanalı sağlamak.

Facebook Messenger içinden sesli mesaj gönderme işlemi yine sosyal ağın geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Poke uygulamasındaki video özelliğine benziyor. Uygulama içinde yer alan kırmızı renkli kayıt tuşuna basın, mesajınızı söyleyin; sonrasında bu mesaj sohbetinizin bir parçası olarak karşı tarafa, tıklanabilir dalga ikonu şeklinde iletilsin.

Son güncelleme içinde yer alan bir özellik Facebook’un ses olayını gelecekte daha da ileri taşıyabileceğini gösteriyor. Şu an sadece Kanada’daki kullanıcılar için VoIP, yani internet üzerinden sesli görüşme yapma desteği test amacıyla kullanıma açıldı. Ancak bu işlev şu an için pek ön plana çıkarılmamış, sohbet penceresi içinde yer alan “i” ikonu yardımıyla bu özellik kullanılabiliyor, tabii ki Kanada’da. Bu arada platform Skype ile mevcut olan iş ortaklığı üzerinden yürümüyor, açık kaynaklı başka bir teknoloji kullanılıyor. Aşağıdaki ilgili bağlantıları takip ederek güncellenmiş uygulamaları iOS veya Android cihazınıa indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store, Google Play Store

İLGİLİ HABERLER