Manşetler

Sabah meydana gelen Facebook ve Instagram kesintisiyle ilgili resmi açıklama yapıldı

instagram-facebook-logo-270115

Bu sabah saatlerinde Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar Facebook ve Instagram’a erişimde sorun yaşadı. Bu iki popüler sosyal ağa erişemeyen Türkiye’deki kullanıcıların aklına ilk olarak bu iki servise erişim engelinin gelmiş olabileceği geldi, ancak kesintinin bütün dünyadaki kullanıcıları etkilediği anlaşıldı.

Kesintiyi 1 ila 1.5 saatlik bir sürenin sonunda gideren Facebook’tan konuyla ilgili olarak resmi açıklama yapıldı:

“Bu sabah saatlerinde pek çok insan Facebook ve Instagram’a giriş yapmakta zorluk yaşadılar. Bu sorun, üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucunda değil, üzerinde çalıştığımız bir değişikliğin yapılandırma sistemlerimizi etkilemesi sonucunda ortaya çıktı. Problemi çözmek için elimizden geldiğince hızlı hareket ettik ve her iki servisimiz de şu an %100 geri dönmüş durumda.”

Güncelleme: Erişim engellemeyle ilgili olarak kafalarda soru işaretlerinin oluşması BTK’yı da bir açıklama yapmaya itmiş olmalı. BTK, kesintiyle ilgili olarak aşağıdaki bildiriyi yayınladı:

?Bu sabah saatlerinde sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram’a ulaşılamadığına ilişkin haberler internet siteleri ile sosyal paylaşım sitelerinde yoğun olarak yer almıştır.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram’a yönelik olarak herhangi bir erişim engelleme kararı bulunmamaktadır.

Facebook ve Instagram’a erişimin mümkün olmamasının bu paylaşım sitelerinden kaynaklandığı ve kısa süre sonra bu sitelere erişim sağlandığı görülmüştür.?

İLGİLİ HABERLER