Manşetler

Facebook ABD’deki kullanıcılara da Messenger üzerinden ücretsiz telefon görüşmesi imkanı sundu

Facebook bu ayın başında çıkardığı Messenger güncellemesiyle Kanada’daki kullanıcılara VoIP telefon görüşmesi yapma olanağı sunmuştu. Bu ülkede yapılan testler iyi gitmiş olmalı ki, sadece birkaç hafta sonra Facebook internet üzerinden ücretsiz telefon görüşmesi yapma işlevini Kanada’nın komşusu, ana vatanı ABD’ye taşıdı.

Kanadalılar’dan sonra ABD’dekiler de Facebook’un Messenger uygulaması içinde sesli arama seçeneğini görecek. iPhone kullanan bir Facebook arkadaşını aramak isteyen kullanıcının o kişiyle bir sohbet penceresi açması ve sağ üst köşede bulunan “i” butonuna dokunması gerekiyor. Bunun ardından “Free Call” (Ücretsiz Ara) seçeneğine dokunan kullanıcı karşı tarafla sesli görüşmeyi başlatıyor. Artık iş karşı tarafın cevap vermesine kalmış. Diğer VoIP servisleri gibi bu özelliğin de çalışması için Wi-Fi veya 3G üzerinden aktif internet bağlantısına ihtiyaç var.

Facebook bu ücretsiz arama özelliğini henüz Android platformu için sunmuyor. Ayrıca tekrar hatırlatalım, sadece ABD ve Kanada’daki Facebook kullanıcıları bu ücretsiz görüşme fırsatından yararlanabiliyor. Ancak Facebook’un bu işlevi yayma konusunda hızlı hareket ettiğini gördükten sonra diğer ülkelere de bu işlevin kısa sürede sunulmasını bekleyebiliriz. Üye sayısı bakımından ilk 10 ülke içinde yer alan Türkiye’nin de bu işleve bir an önce sahip olmasını da beklemek herhalde fazla iyimser bir tahmin olmaz.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER