Teknoloji

10 yaşındaki çocuk Face ID ile annesinin iPhone X’unun kilidini açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

face idApple yeni amiral gemisi iPhone X ile parmak izi tarayıcısından vazgeçmiş ve yerine Face ID adını taşıyan başka bir biyometrik çözümü kullanmaya başlamıştı. iPhone X’un piyasaya çıkışıyla birlikte kullanıcılar bu yöntemi aşmaya yönelik yollar bulmak için çalışmaya başladı.

Tek yumurta ikizlerinin yüz tanıma yöntemi ile iPhone X’un kilidini aşabildiği açıklanmıştı. İnternete düşen yeni bir video, yakın akrabaların da bunu başarabildiğini gösteriyor. Videoda 10 yaşındaki bir erkek çocuğu, annesinin iPhone X’unun kilidini açmayı başarıyor.

Wired’da yer alan habere göre, çocuk annesinin iPhone X’unun kilidini her denemesinde açtı. Ammar Malik isimli çocuk, babasının iPhone X’unun kilidini ise sadece bir denemede açabildi.

Annesinin yüzünü yeniden taratmasının ardından Ammar iPhone X’un kilidini açamadı. Anne Sana Sherwani daha sonra testi, yüz kaydını gerçekleştirdiği, kapalı ve ışıklandırılmış bir ortamda tekrarladı. Ammar, altıncı denemenin ardından annesinin iPhone X’unun kilidini yeniden açtı ve daha sonraki tüm denemelerinde başarılı oldu.

Apple Face ID için “Touch ID’den daha güvenli” demişti

Apple iPhone X’u duyurduğunda Face ID için “Touch ID’den daha güvenli” tanımlamasını kullanmıştı. Ancak ikizlerin, kardeşlerin ve şimdi çocuk ve ebeveynlerin sistemi aşabilmesi, güvenilirliği tartışmalı hâle getiriyor. Sana Sherwani’nin oğlunun genç yüz özellikleri ve yaşının sistemi kandırmış olması muhtemel görünüyor. Yine de, bu benzerlik sistemin güvenilirliğinin sorgulanmasına yol açıyor.

İLGİLİ HABERLER