Teknoloji

Face ID’li iPad Pro’nun ipuçlarına iOS 11.3’ün kodlarında rastlandı

iPhone X, Face ID özelliğiyle çıktıktan sonra, sorulan sorulardan bir tanesi gelecek nesil iPad’in de bu özelliği barındırıp barındırmayacağı olmuştu. KGI Securities’in son zamanlarda adını sıkça zikrettiğimiz analisti Ming-Chi Kuo, o zamanlarda bunun yakında gerçeğe dönüşebileceğini söylemişti. Şimdi bu tahmini güçlendiren bir bulguya rastlandı.

iOS 11.3‘ün kaynak kodlarında “modern iPad” olarak nitelendirilen bir cihaza dair atıflar bulunuyor. Aslına bakarsanız, bu çok büyük bir ipucu sayılmayabilir, ancak 9to5Mac sitesi, iPhone X’un 2017’de çıkmadan önce, Apple tarafından “modern iPhone” olarak nitelendirildiğine dikkat çekiyor.

iPad’de Face ID’nin kullanılması, Apple’ın tabletinde hem tasarım hem de işlevsellik bakımından önemli değişikliklere yol açabilir. Öncelikle Touch ID parmak izi okuyucusu, iPhone X’da olduğu gibi, tabletten de kaldırılabilir. Bu durumda iPad’in ekran çerçevesini daha da inceltmek mümkün olacaktır. Aslında geçen yılın ortalarında çıkan iPad Pro 10.5 modelinde de ekran çerçevesi biraz daha incelmişti. Ancak iPad Pro 2018 ile birlikte bu, birkaç adım daha öteye götürülebilir.

Kuo’ya göre, şu anda Face ID’nin sadece gelecek nesil iPad Pro tabletlere gelecektir. Ancak durum Touch ID’deki gibi olursa, yüz bilgilerini kullanarak ekran kilidi açma özelliği daha makul fiyatlı tabletlere de eklenebilir.

iPad Pro’ların yeni versiyonları geçen yıl haziran ayındaki WWDC 2017 etkinliğinde duyurulmuştu. Yeni nesil tabletlerin de bu yıl aynı zamanlarda tanıtılmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER