Teknoloji

Essential Phone yakında Avrupa ve Japonya’da satışa sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

essential phoneAndroid’in mimarlarından Andy Rubin’in yeni şirketi Essential’ın çatısı altında geliştirdiği ilk telefon olan Essential Phone, geçtiğimiz mayıs ayının sonunda tanıtılmıştı. Telefonun ABD’de haziran ayı içinde piyasaya çıkacağı açıklansa da, şirket bu sözünü tutamamıştı. Ancak yaşanan bu gecikme, Essential’ı başka pazarlara açılmaya yönelik planlar yapmaktan alıkoymamış gibi görünüyor.

The Financial Times’ta yer alan habere göre, Essential yetkilileri telefonun Avrupa ve Japonya’da piyasaya sürülmesi için hazırlık yapıyor. Telefonun Avrupa’daki ilk durakları arasında İngiltere’nin de olduğu ve Essential’ın aralarında EE’nin de bulunduğu İngiliz telekom operatörleriyle görüşmeler yaptığı söyleniyor. Şirketin operatörlerle görüşmeleri sonucunda telefonunun Avrupa’daki çıkış tarihini netleştirmesi bekleniyor.

Essential, ABD’de geciken çıkış konusunda ise pek konuşmamayı tercih ediyor. Şirketin operasyon şefi Nicolo De Masi telefonun ABD’de çıkışı için “eli kulağında” tabirini kullansa da, kesin bir çıkış tarihi vermekten kaçındı.

Essential Phone üst sınıf akıllı telefon pazarını sarsmayı amaçlıyor

Andy Rubin, Essential Phone ile akıllı telefon pazarının üst segmentini sarsmayı amaçlıyor. Üst sınıf bileşenler barındıran telefon, uçtan uca ekran ve 360 derece kamera gibi modüler ekler taşıyor.

İLGİLİ HABERLER