Teknoloji

Dropbox Paper ekipler için ortak düzenleme aracı

dropbox-paper-161015

Dropbox ortak çalışma imkanı sağlayan doküman editörü Paper’ın yakında çıkacak sürümünün duyurusunu gerçekleştirdi. Dropbox’ın bu yılın başlarından itibaren test etmeye başladığı Notes uygulamasının bir sonraki nesli olarak da nitelendirilebilecek Paper, Dropbox’ın Google, Microsoft ve Quip gibi daha küçük oyuncular tarafından sunulan benzer amaçlı uygulamalara karşı çıkardığı rakip olarak nitelendiriliyor.

Paper şu an için sadece web üzerinde çalışıyor, yeni doküman oluşturmaya veya düzenlemeye izin veriyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, birden fazla kişi aynı doküman üzerinden aynı anda çalışabiliyor. Ayrıca buna ek olarak yapılacaklar listesi yardımıyla yöneticilerin belirli görevleri belirli kişilere ataması ve bunların takibini yapması da mümkün.

Doküman içinde dokümana atıfta bulunmak da mümkün, bunun için Dropbox bağlantılarını eklemek yeterli oluyor ve böylelikle onlar da satır içine ekleniyor. Ayrıca isteyenler küçük fotoğraf galerileri de oluşturabiliyor. Eğer iş arkadaşlarıyla birlikte düzenleme yapıyorsanız, dokümanın herhangi bir yerinde yazılı veya özelleştirilmiş etiketlerle yorumlar bırakabilirsiniz.

Dropbox, Paper’ı hâlâ davet usulüyle ve sadece web üzerinden kullanıma açıyor. Ancak son zamanlarda Dropbox’ın olması gerekenden yüksek piyasa değerine sahip olduğu şeklinde eleştirilen çıkmaya başladığı bir ortamda, Dropbox bu ürünü bir an önce geniş bir kullanıcı kitlesiyle paylaşmak için işleri hızlandırmış olmalı.

İLGİLİ HABERLER