Teknoloji

Dell de Android cihazlarında Office ve Microsoft uygulamalarına yer veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dell-venue-7-8000-mwc-2015-8

Samsung’un Android cihazlarını Office ve Microsoft uygulamalarıyla birlikte sunmaya başlamasının ardından Dell de aynı yolu izlemeyi planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada yıl içinde piyasaya sürülecek bazı Android cihazlarında Microsoft’un Word, Excel, OneNote, OneDrive, PowerPoint ve Skype uygulamalarının ön yüklü olarak geleceği belirtildi. TrekStor, JP Sa Couto, Datamatic, DEXP, Hipstreet, Mobile, Tecno, Casper ve Pegratron gibi lokal üreticiler de Android cihazlarında Microsoft uygulamalarına yer verecek.

Microsoft’un iş geliştirme birimini yöneten Peggy Johnson, üreticilerin Microsoft uygulamalarıyla Android cihazlarındaki deneyimi zenginleştirdiğini dile getirdi. Johnson, Microsoft servislerini ekosisteme yayan orijinal cihaz üreticilerinin kendileri adına önemli olduğunun da altını çizdi. Dell ve Samsung’u girdikleri bu yolda Sony, Acer ve Asus gibi Android cihaz üreticilerinin takip edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Sony’nin yeni tableti Xperia Z4 Tablet için düzenlenen basın brifinglerinde Word, Excel ve PowerPoint gibi Microsoft uygulamalarının varlığına rastlansa da, MWC 2015’te sergilenen Xperia Tablet Z4’lerde Microsoft uygulamalarını görmek mümkün olmamıştı. Sony tarafından yapılan bir açıklamada iki şirket arasındaki görüşmelerin beklemeye alındığı belirtilmişti.

Microsoft, Android cihaz üreticilerinin akıllı telefon ve tabletlerinde kendisine ait uygulamaları ön yüklü sunmaları konusunda oldukça istekli gözüküyor. Şirket böylelikle Android kullanıcılarının tamamen Google’a ait servislere yönelmesini önlemek istiyor. 2014’te çoklu platform desteği bulunan uygulamalar üzerine yoğun biçimde odaklanan Microsoft, iOS ve Android için yeni Office uygulamaları hazırlamış; aynı zamanda Skype, OneNote ve OneDrive uygulamalarını tüm platformlarda geliştirmişti.

İLGİLİ HABERLER