Teknoloji

BlackBerry Z30 Qi kablosuz şarj özelliğine sahip cihazlar listesinde gösterildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry aralarında satışın da bulunduğu stratejik alternatifleri değerlendirse de, bu durum şirketi BlackBerry 10 işletim sistemli akıllı telefonlarla ilgili planlarını uygulamaktan ve inovasyon çalışmalarından geri bırakmıyor. Şirketin piyasaya süreceği yeni akıllı telefonun daha önce A10 kod adıyla anılan, 5 inç ekranlı BlackBerry Z30 olması bekleniyor. Son haberler ise bu akıllı telefonun Qi kablosuz şarj özelliğine de sahip olacağını gösteriyor.

blackberry-z30-120813

Kablosuz şarj son dönemin mobil telefon dünyasındaki en popüler özelliklerinden biri olarak gösteriliyor. Pazarın üst kısmındaki akıllı telefonların bazılarında kablosuz şarj özelliği yerleşik olarak veya bir arka kapak yardımıyıyla bu özellik sunulurken, BlackBerry’nin de BB10 işletim sistemli telefonların zirvesine oturacak Z30’da kablosuz şarj desteği sunması kulağa pek ihtimal dışı gelmiyor.

Qi kablosuz şarj teknolojisi desteğini onaylayan kurum olan Kablosuz Güç Konsorsiyumu’nun onaylı cihaz listelerinde Z30’un da yer alması pek çok kişi için oldukça güvenilir bir doğrulama mesajı anlamına geliyor. Listede BlackBerry Z30’un orta kuvvetli bir güç alıcısı olduğu belirtilirken, bu desteğin sadece Kuzey Amerika’da geçerli olacağı görülüyor. Diğer bölgelerden listede bahsedilmemesi şaşkınlık yaratırken, önümüzdeki dönemde bu konuda daha net bilgilerin verilmesi bekleniyor.

İlgili >> Kablosuz Güç Konsorsiyumu

İLGİLİ HABERLER