Manşetler

BlackBerry Venice aradığınız kızaklı Android telefonu olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry-venice-040715

BlackBerry’nin Android’in imkanları konusuna uygulamaların ötesinde bir ilgisi olduğuna dair iddialar uzun süredir konuşuluyor. BlackBerry CEO’su John Chen’in yeterince güvenli olduğu takdirde bir Android cihaz üretebilecekleri demeci de, bu iddialara biraz daha fazla kulak kabartılmasına neden oldu.

Evleaks rumuzuyla paylaştığı sızıntıların doğruluğuyla tanınan Evan Blass’in BlackBerry’nin Android telefonuna ait olduğu iddia edilen bir görüntü paylaşması ise, dedikoduları iyice artıracak gibi gözüküyor. Paylaşılan fotoğraftaki cihazın BlackBerry Venice adını taşıdığı belirtilirken, cihaz kavisli kenarları, alt kısmındaki hoparlörü ve kızağa gizlenmiş klavyesiyle dikkatleri çekebileceğini gösteriyor.

BlackBerry Venice’in ilk olarak ABD’li mobil operatörü AT&T’ye özel bir model olarak piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Ancak şirket için bu denli büyük bir değişim niteliği taşıyan telefonun daha geniş bir kitleye ulaştırılması da fazlasıyla muhtemel gözüküyor.

BlackBerry Venice’in kullanıcılarına Android deneyimini mümkün olan en yüksek seviyede yaşatacağı söyleniyor. Cihazda Google’ın Play Store ve Haritalar gibi ana servislerinin de yer alacağı ifade ediliyor. BlackBerry Venice henüz sadece bir taslak çizimden ibaret olsa da, Android’in bir BlackBerry telefonunda boy gösterme ihtimali bile heyecan yaratmaya yetiyor.

İLGİLİ HABERLER