Manşetler

Asus ZenFone 3 modelleri görücüye çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenfone 3Intel akıllı telefon pazarıyla vedalaşacağının işaretini vermiş olsa da, en yakın müttefiklerinden biri olan Asus farklı bir yaklaşım çerçevesinde mücadelesini sürdürüyor. Tayvanlı üretici, Computex 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte üç yeni Android M telefonunu tanıttı.

Söz konusu telefonlar Asus ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe ve ZenFone 3 Ultra adını taşıyor. Her üç cihaz da ortak bir tasarım dilini paylaşıyor. Akıllı telefonun baz modeli, 2.5D Gorilla Glass cam ile kaplı ön ve arka yüzeyiyle oldukça şık gözüküyor. Arka panelde camın altında bükülmüş metal tasarım göze çarpıyor. ZenFone 3 modelleri için altın rengi, mavi, siyah ve beyaz renk seçenekleri sunulacak. Metal çerçeve de telefonlara şık bir görüntü kazandırıyor.

ZenFone 3, sekiz çekirdekli 2.0 GHz Qualcomm Snapdragon 625 işlemciyle birlikte geliyor. 3000 mAh kapasiteli batarya, Cat 6 LTE, çift SIM desteği, 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi, Bluetooth 4.2 ve Adreno 506 grafik işlemcisi donanım paketinin diğer üyeleri arasında bulunuyor. Yurt dışı satış fiyatı 249 olarak belirlenen ZenFone 3’te 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı yer alıyor. İkinci SIM yuvası olarak da kullanılabilen microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını büyütmek mümkün oluyor.

asus zenfone 3ZenFone 3’te de selefinde olduğu gibi 5.5 inç 1080p IPS ekran bulunuyor. Cihazın alt kenarında yer alan hoparlör ise gücünü NXP akıllı amplifikatörden alan “5 mıknatıslı” sürücü ile daha yetenekli hâle geliyor. Akıllı telefonun kulaklık çıkışında da yüksek çözünürlüklü ses sertifikası barındırıyor. Hoparlörün yanında yer alan USB Type-C girişiyse Asus telefonlar için bir ilk teşkil ediyor. Cihazın sunduğu bir diğer ilk de arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısı oluyor.

Kamera Asus ZenFone 3’te oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Akıllı telefonun arkasında Sony’nin f/2.0 diyafram aralığına sahip 16 megapiksel çözünürlüklü IMX298 sensörü bulunuyor. İkinci nesil lazer otomatik odaklama, faz tespit sistemli otomatik odaklama, RGB sensör, çift LED flaş, fotoğraflar için 4 eksenli optik sabitleme ve videolar için 3 eksenli elektronik sabitleme kameranın diğer özellikleri arasında yer alıyor.

asus zenfone 3Düşük ışık ve süper çözünürlük modları, Asus ZenFone 3’ün kamerasında da boy gösteriyor. Tam manuel modda ise 32 saniyeye kadar uzun pozlama yapılabiliyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise 85 derecelik bir görüş açısı sunuyor. Ön kamerada selfie meraklıları için güzelleştirme araçları da bulunuyor.

ZenFone 3 Deluxe ise baz modelin daha havalı versiyonu olarak tanımlanabilir. Genel tasarım hatları ZenFone 3’e benzeyen ZenFone 3 Deluxe’te cam kaplı arka panel yerine hafif kavisli tek parça metal kasa bulunuyor. Bu da şirketin plastik anten bantlarını kapatmasını sağlıyor. Tutarlılık sağlanması adına bükülmüş metal görünümü arka panel yerine kulak yastığı bölümüne uygulanmış. Akıllı telefonun 5.7 inç 1080p Super AMOLED ekranı, yüzde 100 NTSC renk boşluğu sunuyor. Daima açık ekran özelliği ise bazı işe yarar bilgilere kısa yoldan erişmeyi mümkün kılıyor.

ZenFone 3 Deluxe’te Snapdragon 820 işlemci bulunuyor.Cat 13 LTE modem, USB 3.0 ve QuickCharge 3.0 diğer donanımsal özellikler arasında yer alıyor. Akıllı telefonun arkasındaki 23 megapiksel Sony IMX318 sensör, 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Süper çözünürlük modu ile birlikte çözünürlük 92 megapiksele yükseliyor. Bunun dışında özellik setinde bir fark bulunmuyor. Akıllı telefonun 6 GB RAM ve 64 GB UFS 2.0 depolama alanına sahip versiyonu 499 dolardan satılacak. 256 GB depolama alanı barındıran ZenFone Deluxe 3 modeli ise daha sonra piyasaya sürülecek.

Yeni üçlemenin son üyesi ise Asus ZenFone 3 Ultra oluyor. Akıllı telefonda 6.8 inç 1080p LCD ekran bulunuyor. Bu ekran yüzde 95 NTSC renk gamına sahip. PixelWorks iris2+ TV seviyesi işlemci, alt kenarda yer alan iki hoparlör, DTS Headphone:X 7.1 surround ses gibi özelliklerin varlığı, cihazın multimedya kullanımı ön plana çıkarılacak biçimde hazırlandığını gösteriyor. 4600 mAh kapasiteli pil başka cihazları şarj etmek için de kullanılıyor.

asus zenfone 3 ultraAsus ZenFone 3 Ultra sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 652 işlemci barındırıyor. 479 dolardan satılacak versiyonda bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor.Cat 6 LTE, 802.11ac Wi-Fi ve Quick Charge 3.0 gibi özelliklere sahip cihazın kameraları ZenFone 3 Deluxe ile aynı kapasitede. Parmak izi tarayıcısı ise arka panelden ekranın altına taşınıyor. Yeni Asus ZenFone 3 telefonlarının piyasaya çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER