Teknoloji

Apple yapay zeka şirketi Turi’yi 200 milyon dolar karşılığında satın alıyor

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple yapay zekaApple yapay zeka konusundaki çalışmalarını hızlandırmak amacıyla merkezi Seattle’da bulunan Turi isimli şirketi satın alıyor. Cupertino merkezli şirket, otomatik öğrenme üzerine çalışan Turi için 200 milyon dolar ödeyecek.

Satın alma hamleleri konusunda ketum bir tavır takındığı bilinen Apple, Turi’yi satın alırken de bu tavrından vazgeçmedi. Sadece olayı doğrulayan şirket, satış sürecine ilişkin olarak herhangi bir detay paylaşımında bulunmadı. Yapılan açıklamada, Apple’ın zaman zaman bu tarz satın almalar gerçekleştirdiği ve bu işlemlerin altındaki motivasyonlara dair bilgi vermediği de hatırlatıldı. Cupertino merkezli şirketin Turi için 200 milyon dolar ödeyeceği bilgisi ise Geekwire sitesi tarafından paylaşıldı.

Apple somut bir açıklama yapmadığı için Turi’ye dair planları belirsizliğini koruyor. Bloomberg’in haberine göre, Turi’nin otomatik öğrenme teknolojisiyle Siri’ye insanlarla etkileşiminde yeni özellikler kazandırılması muhtemel amaçlar arasında yer alıyor. Turi’nin yapay zeka yardımıyla şarkı veya uygulama tavsiye etme, yazılacak kelimeleri tahmin etme ve resimleri tanıma gibi görevleri terine getirebildiği biliniyor. Dolayısıyla Apple’ın önünde Siri’yi geliştirmekten daha büyük bir fırsat olduğunu belirtmek gerekiyor.

Apple yapay zeka araştırmacılarıyla daha sıkı bağlar kurabilir

Bloomberg’in kaynağı, Apple’ın Turi sayesinde giderek büyüyen yapay zeka araştırmacıları topluluğuyla da daha sıkı bağ kurabileceğine de dikkat çekti. Apple geliştirdiği ürün ve teknolojiler konusunda pek bilgi vermemesiyle tanınsa da, Turi özellikle üçüncü taraf geliştiricilerle oldukça sıkı bir iletişime sahip. Şirket, geçtiğimiz ay veri araştırmacıları için düzenlediği konferansla da kapılarının açıklığını göstermişti.

İLGİLİ HABERLER