Manşetler

Apple Watch’un gündelik hayata uyum sağladığını gösteren reklamlar

Apple Watch geçtiğimiz nisan ayında yurt dışında satışa sunuldu. temmuz ayının bitişinde de Türkiye'ye geldi. Ekim ayına geldiğimiz bu zamanlarda...

Apple Watch geçtiğimiz nisan ayında yurt dışında satışa sunuldu. temmuz ayının bitişinde de Türkiye’ye geldi. Ekim ayına geldiğimiz bu zamanlarda henüz Apple Watch sahibi olmayanları ikna etmek için yeni reklamları art arda TV ekranlarına sürüyor.

Bu ay başında potansiyel Watch alıcılarını çekmek için altı adet video yayınlayan Apple şimdi bunun üstüne giyilebilir ürünün diğer hünerlerini ortaya koyan yedi yeni reklam filmi daha yayınladı. Reklam filmlerinde Apple Watch’un hareket hâlindeyken nasıl bir şeyleri satın almayı sağladığı, uçuş için check-in işlemini gerçekleştirdiği ve hatta uzaktaki bir kişiden öpücük almayı mümkün kıldığı görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

Watch’un bir şeyleri satın alma gücüne sahip olduğu 15 saniyelik reklam filmlerinin ikisinin ana temasını oluşturuyor. “Skate” başlıklı reklamda turuncu renkli bir arka plan önünde kaykay yapan gençler görülüyor. Bu gençler dondurma almak için Apple Watch üzerinde Apple Pay’i kullanarak ödeme yapıyor. “Play” başlıklı reklamda ise bir piyanist, piyano çalarkan kolundaki Apple Watch üzerinden eBay’deki bir elektronik klavyenin açık artırmasını takip ediyor, bunu yaparken piyano çalmayı da sürdürüyor.

“Move” ve “Dance” başlıklı reklamlar Watch’un gündelik hayata nasıl uyum sağladığını gösteriyor. Bu reklamların yıldızı karmaşık bir dans rutinine girişmeden önce kendisine 450 kalorilik egzersiz hedefi belirliyor, giyilebilir ürünün fitness bilgilerine bakış imkanı sağladığı gösteriliyor. “Dance” ise Apple Watch sahiplerinin Siri’yi kullanarak şarkı çalabildiklerini, parçaları isim, sanatçı veya tanımlama söyleyerek seçmelerini sağlıyor.

Bu dört reklam Apple Watch ile daha önce yapamadığınız işleri göstermeye odaklanırken diğer üçü bu cihazın hayatınıza nasıl kolaylıkla uyum sağladığını gösteriyor. “Travel” başlıklı reklam uçuş kartlarının cepten bileklere nasıl geçtiğini gösteriyor. “Style” ise kullanıcıların Apple Watch’u gardroplarına nasıl düzgün ve kesintisiz şekilde entegre edebildiklerini ortaya koyuyor. Videonun yıldızı o gün giydiği kıyafete uygun Apple Watch kayışını gardrobuna yerleştirdiği farklı seçenekler arasından buluyor.

 

Apple Watch akıllı saatinizin yapabildiklerinin biraz daha kırpılmış versiyonlarını yapma imkanı sağlıyor. Ancak “Kiss” başlıklı reklamın gösterdiği gibi, bazı durumlarda gelen bildirimlere hızlı şekilde cevap vermek için bir Apple Watch, iPhone’dan daha işlevsel olabiliyor, özel anları bölünmeden yaşama imkanı sağlıyor. Reklamda bir kadın ve erkek tam öpüşecekken kadının bileğine bir Uber bildirimi geliyor. Kadın hızlı bir hareketle bu bildirimi göz ardı ediyor ve öpüşmeye kaldığı yerden devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER