Teknoloji

Apple Watch’un pil ömrü diğer akıllı saatlerinkinden farklı olmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-watch-271114

9to5Mac’te yer alan bir haber, Apple Watch’un pil ömrünün Apple adına ciddi bir endişe kaynağı olduğunu gösteriyor. Yine aynı haberlerde cihazın pil ömrüne ilişkin bir fikir edinmek mümkün oluyor. Konuyla yakından ilgilenen kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple Watch piyasadaki Android Wear saatlerinkine benzer bir pil ömrüne sahip olacak.

Apple başlangıçta Apple Watch için tam bir günlük pil ömrünün işaretini vermişti. Söz konusu sürenin tamamı aktif kullanımı kapsamazken, şirketin ekran açıkken 2,5-4 saat arası uygulama kullanım imkanı sağlayacak bir pil istediği belirtilmişti. Cihazların pil performansı konusunda kullanıcı alışkanlıkları da önemli bir rol oynasa da, ekranın sıklıkla açılacağı göz önüne alınınca Apple’ın 19 saatlik aktif ve pasif kullanımı kendisine hedef olarak belirlediği düşünülüyor. Bu da kullanıcıların sabah kablosuz şarj ünitesinden aldıkları Apple Watch’u gece yeniden şarja takmaları gerektiği anlamına geliyor.

Bu sürenin Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerin sunduğu mevcut kullanım süresine benzer olduğunu belirtmek gerekiyor. Sürekli kullanımda akıllı saatlerin büyük bir kısmı bir günü tamamlayamıyor. Ancak daha ortalama seviyede bir kullanımla cihaz bir günü sorunsuz biçimde tamamlayabiliyor. Pebble’ın akıllı saatleri pil ömrü konusunda çıtayı yükseltse de, bu cihazlar yapı itibarıyla Motorola Moto 360 ve Apple Watch’tan farklı bir yerde konumlanıyor. 9to5Mac’in kaynaklarına göre, bekleme ve düşük güç modlarında Apple Watch’un pil ömrü 2-3 güne kadar uzayabiliyor. Ekranı sürekli açık tutunca cihazın 3 saatte kapandığı, egzersizlere eşlik süresinin ise 4 saat olduğu haberdeki diğer bilgiler arasında yer alıyor.

9to5Mac’in haberine göre, Apple Watch A5 işlemciyle birlikte gelecek. Şirket bu işlemciyi daha önce iPhone 4S ve iPad 2’de kullanmıştı.

Apple’ın gelişim sürecinde 3 bin Apple Watch dağıtarak pil ömrü konusunda kapsamlı testler yaptığı belirtildi. Tüm bu testlerin ardından ortaya çıkan sonuç ise Apple Watch piyasaya sürüldükten sonra net biçimde görülecek.

İLGİLİ HABERLER