Teknoloji

Apple OS X Mavericks’i yeni Mac’lerle birlikte yayınlayabilir

Apple ile ilgili haberleriyle bilinen 9to5Mac sitesi anonim kaynaklara dayanarak Apple’ın Mac bilgisayarlara özel gelecek nesil işletim sisteminin ekim ayında yayınlanacağını kaydetti. Geçtiğimiz haziran ayında WWDC 2013’te ilk kez gösterilen OS X Mavericks’in sonbaharda yayınlanacağı kaydedilmişti.

apple-os-x-mavericks-070913

Apple henüz resmi yayın tarihini açıklamadı, ancak yeni OS X sürümü şirketin ekim ayında açıklayacak finansal raporuyla aynı zamanlarda yayınlanabilir gibi görünüyor. Apple’ın geçtiğimiz yıllardaki alışkanlıklarına bakacak olursak, şirketin OS X Lion ve OS X Mountain Lion işletim sistemlerini çeyrek finans raporlarını yayınladıktan kısa bir süre sonra yayınladığını görüyoruz.

Çıkan bazı haberler Apple’ın OS X Mavericks’i 10 Eylülde yayınlayabileceğini işaret etmişti. Bu tarihte Apple bir basın toplantısı düzenleyecek, yeni iPhone’larını tanıtıp iOS 7’yi ne zaman yayınlayacağını açıklayacak. 9to5Mac’e konuşan çeşitli kaynaklar Apple’ın bu üç ürün kategorisindeki yenilikleri aynı anda müşterilere sunmayacağını, üstelik şirketin yazılım mühendislerinin şu an için yalnızca iOS 7’ye odaklandığını dile getiriyor.

Apple’ın yeni Mac Pro, iMac ve MacBook Pro modellerini sonbaharda çıkarması bekleniyor. OS X Mavericks’in ekim ayında yayınlanacağına dair söylentiler ve Apple’ın ekim ayında iPad ve Mac bilgisayarları için başka bir tanıtım düzenleyeceğine dair beklentiler birbiriyle örtüşüyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER