Teknoloji

Apple News yayıncılara sponsorlu yazıları yerleştirme izni verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple news

Apple henüz Türkiye’de kullanıma sunulmayan Apple News servisi içinde sponsorlu yazılar göstermeye başlıyor. Böylelikle reklam verenler editoryal içeriklerin hemen yanına reklam niteliğindeki kendi yazılarını ve haberlerini ekleyebilecekler.

Sponsorlu yazılar haber kaynağı içinde diğer yazılar gibi görüntülenecek, ancak ön izlemelerinin hemen altına “Sponsorlu” şeklinde bir ibare eklenecek. Muhtemelen ay içinde kullanıma sunulacak bu yeni reklam birimine ait haberi ilk olarak Business Insider paylaştı.

Apple News uzun zamandır yayıncılara haberleri içine reklamlar yerleştirmelerine izin veriyor. Business Insider ise reklamcılara sponsorlu yazıları paylaşma izninin de verilmekte olduğunu, ancak bunların reklam olduğunun açık şekilde belirtilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak bu haberler ve yazılar sürekli yeni yayınlar geldiği için hızlı şekilde gözden kayboluyor. Halbuki yeni gelecek reklam birimi sponsorlu yazıların açık şekilde belirtilmesine ve yayın kaynağı içinde sabit şekilde kalmasına olanak tanıyor. Ayrıca bunlar Apple’ın reklam pazar yeri üzerinden de yerleştirilebilir gibi görünüyor. Böylelikle daha küçük boyutlu yayıncılar için de bu reklamlar daha fazla erişilebilir olacaktır.

Apple’ın yayıncılara Apple News üzerinden para kazanmaları için yeni yöntemler aradığına inanılıyor. Reuters geçtiğimiz temmuz ayında geçtiği bir haberde yayıncılara yazılarını ücretli hâle getirme imkanı tanınabileceğini söylemişti, bu durumda gerçekten yazıları okumak isteyen okuyucuların para verip abone olmaları gerekebilir. Yayıncıların para kazanmasını sağlayacak her şey dolaylı olarak Apple’ın da para kazanmasını sağlayacaktır. Ne de olsa Apple hem üyeliklerden hem de reklamlardan belirli bir yüzdeyi kasasına koyuyor.

İLGİLİ HABERLER