Manşetler

Apple Instagram hesabını resmi olarak açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple resmi Instagram hesabını açtı. Şirket @apple rumuzlu Instagram hesabını bugün itibarıyla kullanıcıların erişimine sundu. Şu an için hesapta iPhone fotoğrafçılarının elinden çıkan bir dizi fotoğraf paylaşılıyor. Apple bu çalışmayı dünya çapındaki iPhone kullanıcılarının lenslerinden birer bakış olarak yorumluyor.

Hesaptan paylaşılan her bir albümde fotoğrafçının çalışmaları altta bir fon müziği eşliğinde, video klipler hâlinde gösteriliyor. Apple, diğer Instagram kullanıcılarını da iPhone’larıyla çektikleri fotoğraflara #ShotoniPhone etiketini ekleyerek katılımda bulunmaya çağırıyor.

Apple’ın daha önceden açtığı birkaç tane onaylanmış Instagram hesabı bulunuyor. Apple MusiciTunesBeats 1iBooksCarpool Karaoke ve hatta Planet of the Apps programlarının da Instagram hesapları mevcut. Ne var ki, şirket şimdiye kadar herhangi bir hesabında iPhone fotoğrafçılığını ön plana çıkarmamıştı. Halbuki iPhone ile fotoğraf ve video çekimi, şirketin iPhone reklam kampanyalarının temelini oluşturuyor. İstanbul’da da olmak üzere, dünyanın dört bir yanında “iPhone ile Çekildi” sloganlı reklam panoları şehirleri süslüyor.

#ShotoniPhone by? – 1. Fabien B. @fabienbaron ?These photographs are my personal mood board. This is what I see and like.? – 2. Jess R. @jessronagrooming ?If I could choose only one type of dog to groom for the rest of my life what would it be? Oh my gosh. A poodle!? – 3. Josh N. @bellpayphoneproject ?This is street furniture that?s been around for almost a century and it will be gone soon. Gone forever? and I?ll be telling my grandkids about this nerdy project where I took pictures of phones with a telephone.? – 4. Brock D. @brockdavis ?I?ve created so many things just to make my kids laugh at breakfast time.? – 5. Olivier C. @oli_op ?I am drawn to things that look mundane at first, but then become magical because you?ve changed one factor – the speed at which you see it.”

apple (@apple)’in paylaştığı bir gönderi ()

Instagram ise neredeyse her akıllı telefon kullanıcısının birinci fotoğraf paylaşım uygulaması hâline gelmiş durumda. Bu nedenle Apple’ın iPhone fotoğrafçılığının tanıtımını yapmak için bu sosyal ağı kullanması isabetli, ancak bir o kadar da geç kalmış bir adım gibi görünüyor.

Apple resmi hesabını açmak için, muhtemelen Instagram ile arasında geçmişte yaşanmış olan gerilimin geçmesini beklemiş olmalı. Instagram uygulaması 2012’de Android’de yayınlandıktan hemen sonra, Apple’ın dünya çapında pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller bu sosyal ağdaki hesabını kaldırmıştı. Schiller, platformun sevdiğinden daha büyük hâle geldiği şeklinde bir sebep öne sürmüştü. Halbuki Apple, 2011 yılında bu uygulamayı yılın uygulaması seçmişti.

Instagram’ın şu anda Apple ve Android cihazları genelinde aylık 700 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Platform gerçekten büyüdü, ancak artık göz ardı edilemez hâle geldi. iPhone kullanıcılarının telefonlarıyla etkileyici işler çıkardığı bir platformda Apple’ın başlangıcı çekici bir etiket kampanyasıyla yapması da isabetli görünüyor. Siz de, çektiğiniz fotoğraflara #ShotoniPhone etiketini ekleyerek Apple’ın bunları görmesini sağlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER