Teknoloji

Apple hareket yakalama üzerine çalışan Faceshift şirketini satın alıyor

faceshift-251115

Apple yüz ifadelerini algılamak için kullanılan hareket yakalama teknolojileri üzerine çalışan bir girişim olan Faceshift’i satın alıyor. Söz konusu teknoloji sahne sanatlarıyla ilgili projelerde ve ayrıca oyunlarda kullanılıyor. Apple’ın bu teknolojiyi nasıl kullanacağı bilinmese de, bazıları bunun sanal gerçeklik projesinin bir parçası olacağını öne sürüyor. Geçmişte çıkan bazı dedikodular da Apple’ın Faceshift’i satın alabileceğini işaret etmişti. Apple da bu dedikoduları doğrulamış oldu.

TechCrunch’ın konuyla ilgili olarak Apple’dan aldığı cevap, Apple’ın daha önce gerçekleştirdiği satın almalardan sonra yaptığı açıklamalara fazlasıyla benziyor, doğal olarak herhangi bir detay vermiyor. Açıklamada “Apple zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın alır ve biz genellikle niyetimizi veya planlarımızı tartışmayız.” deniliyor.

Faceshift’in çalışanlarının bundan böyle Avrupa’dan, Apple için çalışacağına inanılıyor.

Faceshift’in teknolojisi bir oyuncunun yüz ifadelerini yakalayarak ve bunları bir bilgisayar modeline dönüştürerek çalışıyor. Yukarıdaki videoda da görebileceğiniz gibi, sistem bir kişinin yüz ifadelerindeki değişimi gerçek zamanda ve yüksek doğruluk derecesiyle taklit ediyor.

Bu teknoloji sadece filmlerde kullanılmakla kalmaz, aynı zamanda video oyunları da bu tarz yüz ifadelerini yakalamanın fazlasıyla kullanılabileceği alanlardan bir tanesi. Bu teknoloji sadece animasyon sürecini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda geliştiriciler için de animasyonların gerçekçiliğini garanti altına almak adına sağlam bir yöntem sunar.

Bu arada Faceshift, Apple tarafından satın alınmasının ardından teknolojisini tanıttığı bölümleri web sitesinden kaldırmışa benziyor.

 

İLGİLİ HABERLER